ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Υγειονομικοί για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο: Ήρθε να κάνει το σόου του και θα φύγει

Αρνούμενος να συζητήσει με τους υγειονομικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιβαλλόμενος από χειροκροτητές και «αυλοκόλακες», επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης «Βοστάνειο», κωφεύοντας στις εκκλήσεις των εργαζομένων να βρεθούν μαζί του ώστε να συζητήσουν.

«Ήρθε ο άνθρωπος να κάνει το σόου του και θα φύγει»

Ο Ξενοφών Αυγερινός, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, νυν εκπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε τα εξής:

«Ήρθε ο άνθρωπος να κάνει το σόου του και θα φύγει. Τα πραγματικά προβλήματα του Βοστανείου δεν ξέρω αν θα βρεθεί άνθρωπος να τα πει. Εδώ, ήρθαν όλοι οι χειροκροτητές . Τα πραγματικά προβλήματα του Βοστανείου ήταν είναι και θα συνεχίσουν να είναι: Ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με 5 κι 6 εκατοστάρικα εδώ μέσα και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεν θα το πει φυσικά κανείς».

 

Με την ίδια δυσαρέσκεια μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ Λέσβου, Ζάμπρας Αλέξανδρος, κάνοντας κι εκείνος λόγο για επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη από τον πρωθυπουργό:

«Είχαμε πλησιάσει (σ.σ. τον πρωθυπουργό) προηγουμένως και είχε πει ότι δεν θα βρεθεί με κανέναν. Ήρθε για την βόλτα του, Παραμονή Πρωτοχρονιάς…»

Τέλος, ο κ. Ξενοφών Αυγερινός τόνισε τα εξής:

«Δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική πρόσληψη. Το ότι αυτό το νοσοκομείο δέχεται το βάρος του covid και με το μεταναστευτικό με τους ίδιους εργαζόμενους, ίσως και λιγότερους από αυτούς που ήταν πέρυσι και πρόπερσι πάλι δεν θα βρεθεί να το πει κανείς.»

Απόσπασμα από άρθρο του https://rosa.gr/