ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Φτάνει πια. Μητσοτάκης και το βρώμικο καθεστώς του τέλος

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Ο Μητσοτάκης είναι ο Μητσοτάκης. Ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε. Είναι ο Τράμπ, ο Όρμπαν κι ο Μπολσονάρου. Ξέρουμε ότι η ανηθικότητα του δεν έχει όρια. Ξέρουμε ότι η λατρεία του για την εξουσία και το χρήμα τον κάνουν να συμπεριφέρεται όπως ο “υπόκοσμος” και τα “κατακάθια” της κοινωνίας. Δεν έχει όρια και αναστολές. Ο Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει την εξουσία που την χρησιμοποιεί υπέρ της οικογένειας του και υπέρ των χιλίων οικογενειών που με το αζημίωτο τον στηρίζουν.

Η συμπεριφορά του Μητσοτάκη είναι αναμενόμενη. Αυτό που είναι ακατανόητο είναι η σιωπή και το σκύψιμο του κεφαλιού όλων αυτών που τα ονόματα τους μπλέκονται στις λίστες των παρακολουθήσεων. Των θυμάτων του Μητσοτάκη. Το μισό υπουργικό συμβούλιο, οι μισοί υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της ΝΔ παρακολουθούνταν από το παρακράτος που είχε στήσει ο ίδιος ο ηγέτης και πρωθυπουργός τους. Όμως δεν ακούγεται από όλους αυτούς το παραμικρό. Καμία διαμαρτυρία, καμιά αντίδραση, καμία επίσκεψη στον εισαγγελέα, καμιά υποβολή μήνυσης. Καταπίνουν αμάσητο το ότι παρακολουθούνταν και δεν αντιδρούν. Ασπόνδυλα ανθρωπάκια που για να μην χάσουν τη νομή της εξουσίας, τις απολαβές και τα προνόμια της, σκύβουν το κεφάλι και συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν έχουν την αξιοπρέπεια να τα βροντήξουν κάτω και να καταγγείλουν το ίδιο το σύστημα εξουσίας που το υπηρετούν πιστά κι αυτό δεν τους εμπιστεύεται και τους παρακολουθεί. Δεν έχουν το θάρρος να ορθώσουν τα ανάστημα τους απέναντι σ’ αυτό το παρακράτος που θύματα του είναι και οι ίδιοι. Επίορκοι που καταπατάν τον όρκο που έδωσαν κάποτε ότι θα υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το διεφθαρμένο σύστημα  εξουσίας του Μητσοτάκη βασίζεται σ’ αυτά τα ασπόνδυλα που το υπηρετούν χωρίς όρους και αξιοπρέπεια. Βασίζεται όμως και στη διάτρητη δικαιοσύνη που στο ανώτατο επίπεδο της, συνειδητά καλύπτει και συγκαλύπτει. Ό,τι και να λένε οι ανώτατοι δικαστικοί, όσο και υποκριτικά να διαμαρτύρονται, οι πράξεις τους αποδεικνύουν ότι είναι μέλη αυτού του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας του Μητσοτάκη. Γι αυτό δεν κάνουν το παραμικρό για να διαλευκανθεί το τεράστιο για την δημοκρατία ζήτημα των υποκλοπών.

Στις επόμενες εκλογές θα μετρηθεί η αξιοπρέπεια της κοινωνίας. Τι ακριβώς αντιλαμβάνεται και τι αισθάνεται. Αν εξακολουθεί να έχει αντανακλαστικά ή έχει παραδοθεί στο νεοφιλελεύθερο, αρπακτικό καθεστώς-παρακράτος του Μητσοτάκη. Αν η μαύρη προπαγάνδα, η αποσιώπηση των ειδήσεων, η παραπληροφόρηση και η δωροδοκία με ψίχουλα, μπορούν να αποκοιμίσουν έναν λαό και να κάμψουν την ικανότητα του να αντιδρά και να αντιστέκεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα περιλαμβάνουν μόνον τα θέματα και τα ζητήματα της καθημερινής διακυβέρνησης που είναι φυσικά σημαντικά. Πάνω από όλα θα φανεί εάν η κοινωνία είναι ικανή να αντιδράσει και να αλλάξει την πορεία της. Αν είναι ικανή να φωνάξει: “Ως εδώ. Φτάνει πια. Μητσοτάκης και το βρώμικο καθεστώς του τέλος.”