ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας που διαμαρτύρονταν: «Ξέρετε, σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία».

Δεν χρειαζόταν να ακούσουμε αυτά τα λόγια για να καταλάβουμε τι εστί Μητσοτάκης. Όμως εύλογα αναρωτιόμαστε: Οι απ’ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και ημέτερους αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στο όνομα ποιανής οικονομίας έγιναν; Το ρεκόρ της στρατιάς των μετακλητών υπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα του”επιτελικού” κράτους στο όνομα ποιανής οικονομίας έγινε; Οι προσλήψεις πάσης φύσεως ειδικών φρουρών, συνοριοφυλάκων, αστυνομικών της υποτιθέμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας, με αδιαφανείς κατά βάση διαδικασίες, στα πλαίσια ποιανής οικονομίας έγιναν; Το πρωτοφανές δίκτυο παρακολουθήσεων που είχε στηθεί με επίκεντρο το πρωθυπουργικό γραφείο, έγινε στα πλαίσια υποβοήθησης της λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας;

Τέσσερα χρόνια τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι η κυβέρνηση του πορεύτηκαν μ’αυτόν τον τρόπο. Δεν χρειαζόταν ο κυνισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους απολυμένους εργαζόμενους για να γίνει αυτό κατανοητό. Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να μιλάει για την ελεύθερη οικονομία και τους νόμους της αγοράς αλλά αυτά ισχύουν για τους άλλους. Για την πλέμπα και το πόπολο. Για τα δικά μας παιδιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, παύει να ισχύει η ελεύθερη οικονομία και ισχύει η οικονομία του ρουσφετιού, του βολέματος και της συναλλαγής. Τα “πολύ δικά μας παιδιά”, απασχολούνται σε ιδιαίτερα προνομιακές και καλοπληρωμένες θέσεις, είτε στο Ευρωκοινοβούλιο, είτε σε άλλους θεσμούς της Ε.Ε, είτε σε top επιχειρήσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Φυσικά όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. Στα πλαίσια της “αλληλέγγυας” οικονομίας μεταξύ κατεργαραίων.

Στις εκλογές του Μαΐου οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το σκηνικό απόλυτου κυνισμού, υποκρισίας και σκληρότητας. Κυνισμού και σκληρότητας για τους πολλούς, προνομίων και αδιαφάνειας για το σύστημα εξουσίας και τις Άγιες οικογένειές του.

Οφείλουμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία φαυλότητας και αδιαφάνειας που κατατρώει τις σάρκες της χώρας και την απομυζά σε βάρος μας..

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όπως βολεύεται αυτή τη κυβέρνηση εντέχνως να διαχέει. Προκειμένου να αποπροσανατολίζει και να απελπίζει τους πολίτες. Καλύπτοντας την ανήθικη διακυβέρνηση της πίσω από την υποτιθέμενη συνενοχή όλων. Πράγμα, που δυστυχώς για τους δικούς τους μικροκομματικούς λόγους, συντηρούν και κόμματα της αριστεράς, ισοπεδώνοντας τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν τόσο σε θέματα πολιτικής όσο και σε θέματα ηθικής μ’αυτήν την κυβέρνηση και τον συρφετό της. Ουσιαστικά με τις ίσες αποστάσεις που παίρνουν, δίνουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είναι το ίδιο η φαύλη ΝΔ του Μητσοτάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με την τρόικα και τα μνημόνια. Που αποχώρησε αξιοπρεπώς έχοντας βγάλει την χώρα από την ασφυκτική επιτήρηση και έχοντας υπογράψει την εμβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Και τα στελέχη του και οι υπουργοί του δεν καταλήστευσαν τον δημόσιο πλούτο για ίδιον όφελος. Εάν το είχαν κάνει είναι σίγουρο ότι η διαπλοκή θα τους είχε βγάλει στα μανταλάκια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η κοινωνία το γνωρίζει και το απαιτεί από εμάς. Για αυτό και η αυστηρότητα της στην κριτική της απέναντι μας.

Όλοι εμείς οι πολλοί που υφιστάμεθα τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αρπακτικές πολιτικές του Μητσοτάκη και της παρέας του οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος.

Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ…Η 21η  Μαΐου είναι κοντά. Οφείλουμε χωρίς αμφιταλαντεύσεις, χωρίς αμφιβολίες να βάλουμε αυτό το τέλος. Γιατί φυσικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.