ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Χειροκροτήστε

 

Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία στο Πέραμα ισχυρίζονται πως, αφού αρνήθηκαν μερικές φορές να εκτελέσουν την εντολή που έπαιρναν, μετά σταμάτησαν να την ακούνε.  Ότι ευρισκόμενοι σε άμυνα έριξαν 36 σφαίρες.  

Ότι ο καθένας από τους επτά έριξε από μία σφαίρα εκτός από τον επικεφαλής, που έριξε δύο – όλες στα λάστιχα. Οι υπόλοιπες δεν ξέρουμε τι έγιναν. Από τα λάστιχα πάντως πέτυχαν το ένα. Από τους πιτσιρικάδες πέτυχαν δύο.

Τώρα, ένα αξιοσημείωτα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας συγχαίρει τους  Έλληνες αστυνομικούς για μια επιχείρηση στην οποία τα έκαναν σκατά από την αρχή μέχρι το τέλος – οι υπόλοιποι, όπως λέει και ο Πρετεντέρης, είμαστε «μια μειοψηφική μερίδα ανθρώπων που έχει αποσχιστεί από το πλαίσιο της κοινωνίας και τις αρχές της δημοκρατίας μας»…

Όχι γιατί τίμησαν το σώμα, αλλά γιατί φάγανε έναν γύφτο, της φυλής που δεν εκτιμά τα σκουπίδια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ρέπει αδικαιολόγητα προς την παραβατικότητα. Καιρός να ανασύρουμε το εκφασιστόμετρο.

Ας σημειώσουμε, λοιπόν, ότι ο λόγος που η υπόθεση κρατιέται τόσες μέρες στο προσκήνιο δεν είναι ο φόνος – οι Ρομά, άλλωστε, είναι αναλώσιμοι, ας θυμηθούμε πόσο γρήγορα ξεχάσαμε το κοριτσάκι στην  Άμφισσα.

Ο λόγος είναι η αγριότητα και η ανεπάρκεια που επέδειξαν οι επτά «ήρωες» και η ασύλληπτα γελοία και ξετσίπωτη προσπάθεια συγκάλυψης. Χειροκροτήστε ξανά οι ενταγμένοι «στο πλαίσιο της κοινωνίας και στις αρχές της δημοκρατίας μας».