ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

“Χρυσαυγίτικη” δήλωση Κικίλια για πρόσφυγες και Ουκρανία – Σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter

Με προπαγανδιστική ανάρτηση “τύπου Κασιδιάρη”, ο Βασίλης Κικίλιας ειρωνεύεται τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Αιγαίο που… δεν πηγαίνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.
Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση – “καταπέλτη” της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ, που κατηγόρησε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση για εκφοβισμό, βία και θανάτους προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ειρωνεύεται τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, που με τρομερές δυσκολίες προσπαθούν να καταγράψουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις και να βοηθήσουν ανθρώπους που ζητάνε άσυλο στη χώρα μας.

Στην χυδαία, προπαγανδιστική του δήλωση μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού, εκμεταλλεύεται την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και τον εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού.

«Καλό θα ήταν οι ΜΚΟ από τα νησιά μας του βορειοανατολικού Αιγαίου, να πάνε στην Ουκρανία και να βοηθήσουν στην ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που έχουν τεράστια ανάγκη. Δε γίνεται δύο μέτρα και δύο σταθμά…», γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Τουρισμού.

Λες και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις διαχωρίζουν τους πρόσφυγες πολέμου σε ξανθούς και μελαμψους ή με βάση τη θρησκεία, όπως το ακροδεξιό κοινό στο οποίο απευθήνθηκε, ξανά, ένας ακόμα υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η δήλωση Κικίλια δεν ήταν φυσικά εν τη ρύμη του λόγου, αλλά σαφής κομματική και κυβερνητική “γραμμή”, την οποία άμεσα άρχισαν να διακινούν και κυβερνητικά τρολ.

Ευτυχώς οι αντιδράσεις χρηστών του Twitter ήταν στην πλειοψηφία τους καταδικαστικές και οργισμένες κατά του πρώην υπουργού Υγείας.