ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ψεύτης ο Ιερώνυμος. Θα απολογηθεί για τις δηλώσεις του για τη Λιόν;

Για τα μάτια μιας 30χρονης Ρωσίδας, με την οποία φέρεται να διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση, δέχθηκε τελικά τα πυρά ο Ελληνικής καταγωγής ιερέας στη Λιόν, Νικόλαος Κακαβελάκης. Παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διέδιδε fake news φωτογραφίζοντας τη δράση ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών».

Όπως διαβάζουμε όμως στο news247, «o 40χρονος δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία ομολόγησε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, την 31η Οκτωβρίου μπροστά από μια εκκλησία της πόλης. Αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα», δήλωσε το Σάββατο (07/11) ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, προσθέτοντας πως η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα».

Ο Ιερώνυμος στις δηλώσεις μίσους που είχε κάνει προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην προσπάθειά του να φουντώσει τα ισλαμοφοβικά αισθήματα των πολιτών, είχε αναφέρει και τα εξής: «Ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».