ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας / Πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη, μιλώντας μάλιστα για σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη.

Μίλησε για αντιπερισπασμό ντροπής την συζήτηση περί της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέδειξε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ως υπεύθυνο για το πολιτικό σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθέως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι πολιτικά και ηθικά σοβαρότατα εκτεθειμένος «γιατί οργανώσατε ή ανεχτήκατε, μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο την απόπειρα συγκάλυψης».

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη για τις παραλείψεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο λέγοντας δηκτικά: «εκτός εάν περνώντας έξω από το Εθνικό είδε φως και μπήκε».

Παράλληλα περιέγραψε αναλυτικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού καλώντας τον να απαντήσει εάν η Λίνα Μενδώνη κινήθηκε μόνη της και συγκεκριμένα:
-Από μόνη της αποφάσισε να επικαλεστεί στη Βουλή λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη;

-Από μόνη της κατήργησε τον διαγωνισμό και να διορίσει τον Λιγνάδη που δεν τον γνώριζε;

-Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη να λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να εξαφανιστούν πιθανές αποδείξεις της δράσης του;

-Από μόνη της αποφάσισε να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τη πρώτη στιγμή της πρώτης δημόσιας καταγγελίας στις 6 του Φλεβάρη;

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του εξευτελίζει τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους.
Αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή της Μενδώνη δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη και στους ισχυρισμούς ότι δέχεται επίθεση γιατί ξεμπλόκαρε την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και στις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι είπαν συνειδητά ψέματα περί παραίτησης Λιγνάδη για προσωπικούς λόγους για να μην τον εκθέσουν.

«Αλήθεια σκεφτήκατε πολύ για να βρείτε αυτή τη γραμμή ; 

Και δε σκεφτήκατε καν ότι έτσι εξευτελίζετε τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους;

Ο Νίκος Σ. Και τα άλλα παιδιά  δηλαδή κατήγγειλε τον κ. Λιγνάδη γιατί δεν θέλει να γίνει το Ελληνικό; 

Πόση χυδαιότητα, αλήθεια, μπορεί να χωρέσει στην πολιτική σας σκοπιμότητα;  

Εύκαμπτη ηθική αναφερθήκατε σε προσωπικό τόνο στα παιδιά σας και στα παιδιά μου

Και εν τέλει κύριε Μητσοτάκη, μια ειλικρινής απορία: 

Με ποιους είναι η έγνοια σας τούτη την ώρα ;

Με τα θύματα ή με τους θύτες ;

Με το να ενθαρρύνετε τα θύματα να μιλήσουν ή με το να προφυλάξετε τους θύτες από «τα σκυλιά»;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ομιλία έκανε λόγο για πολιτικό σκάνδαλο, άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη του επεσήμανε ότι  «αμφισβητείται το τεκμήριο της πολιτικής σας αθωότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακούει ή κάνει πως δεν ακούει την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού και επιλέγει να την ξεπλύνει πολιτικά. 

Είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Αναφέρθηκε δε εκτενώς σε περιπτώσεις που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπαρήγαγε ψεύδη και αθλιότητες. «Από το δικό σας στόμα, που τώρα αγορεύει για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, δεν ξεπήδησε η μεταφορά των δημοσιευμάτων του Μακελειού μέσα στο κοινοβούλιο, και η απόπειρα ηθικού διασυρμού του νεκρού πατέρα μου- ως δήθεν συνεργάτη της χούντας;» είπε μεταξύ άλλων.

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Καταιγιστικός ήταν στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε σφόδρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως αντί να κάνει στοιχειώδη κριτική απλώς επαινεί τον εαυτό του για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε για μια ακόμα φορά τον πρωθυπουργό να απαντήσει  ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο και σε ποιους αναφερόταν η Λίνα Μενδώνη όταν είπε ότι εξαπατήθηκαν από τον ηθοποιό: «Σας ρωτάμε ευθέως. Ποιος τον τοποθέτησε; Δεν είχατε καμία σχέση; Εκτός εάν αυτό είναι το ένοχο μυστικό.  Ότι η Λίνα Μενδώνη γνωρίζει ποιος τον τοποθέτησε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκέπασε την υποκρισία της κυβέρνησης που προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή θέτοντας θέμα ποιότητας του δημοσίου διαλόγου στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο θετικός ρόλος που έχει παίξει το διαδίκτυο σε κρίσιμες καταγγελίες και αποκαλύψεις όπως με την κομπίνα του υπουργείου Εργασίας με τα σκόιλ ελικίκου, τα μαϊμού πτυχία στελεχών της κυβέρνησης, τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές και τις φωτογραφίες με τις του ίδιου του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και στο γλέντι στην Ικαρία.

Με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη περί τρολ λέγοντάς του πως βρίσκονται δίπλα του και αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες της Ειρήνης Αγαπηδάκη που σήμερα είναι Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα.

Δείτε τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.