ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Εκνευρισμός Μητσοτάκη και επίθεση σε δημοσιογράφο

Επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv με αφορμή αποκλειστικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν έθεσε θέμα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την «Αυγή», μετά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου δέχθηκε σφοδρή κριτική για το επίπεδο της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ανταποκριτής του Euractiv, ο οποίος απηύθυνε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θυμίστε μου, από πού είστε εσείς;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv. Όταν ο πρωθυπουργός άκουσε το μέσο που εκπροσωπούσε, όπως και το Mega με το οποίο συνεργάζεται, πολύ ενοχλημένος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο λέγοντάς του «γράψατε ψέμματα. Η Βεστάνγκερ δεν μου είπε τίποτα τέτοιο. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, να μας ρωτάτε κι εμάς».

Ο συντάκτης του Euractiv ψύχραιμος ρώτησε εάν αυτά αποτελούν επίσημη διάψευση του επίμαχου ρεπορτάζ. «Ναι και είναι on the record» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος όμως επέμεινε και είπε στον δημοσιογράφο «γράφετε σαχλαμάρες». Ο δημοσιογράφος απάντησε «με προσβάλλετε κε πρωθυπουργέ». Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε».

Κατόπιν αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε πολύ ενοχλημένος από την ενημέρωση, προτού δεχτεί άλλες ερωτήσεις.