ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Καμία διέξοδος για τον Κ. Μητσοτάκη

 

Σε απόλυτη και πρωτοφανή πολιτική απομόνωση βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Χθες, οπότε άνοιξε η Βουλή, η απομόνωση αυτή εκφράστηκε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., να συμπλέουν και στα διαδικαστικά και στα ουσιαστικά, παρά τις προσπάθειες της Ν.Δ. να διεμβολίσει την αντιπολίτευση για να αποφύγει τα χειρότερα.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα κληθεί και θα αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις και θα εξεταστούν οι ατομικές του ευθύνες. Είναι ο ίδιος το κεντρικό πρόσωπο. Η απομόνωσή του είναι πλήρης, καθώς ούτε η κυβέρνηση και το κόμμα του, η λαλίστατοι συνήθεις υμνητές του, βγαίνουν να τον υπερασπιστούν ή να τον υποστηρίξουν.

Η επείγουσα αλλαγή ατζέντας που επιχειρείται την ίδια ώρα, με την ανακοίνωση χθες, για σήμερα, έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις νησίδες του  Έβρου, δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς, αφού και στο ζήτημα των 38 προσφύγων η κυβέρνηση εκτέθηκε.

Το διχαστικό λεξιλόγιο και τα ψεύδη που επιστράτευσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα, ,με το οποίο επιχείρησε να οικειοποιηθεί ακόμα και την έξοδο από τα Μνημόνια, διαβάζεται ως απελπισμένη προσπάθεια ενεργοποίησης των αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικών σε ένα κομμάτι του ακροατηρίου της Ν.Δ. και του ακροατηρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πάει αυτό όμως, τέλειωσε, και τη χαριστική βολή την έδωσε ο ίδιος παρακολουθώντας τον Ν. Ανδρουλάκη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το επόμενο διάστημα ο Κ. Μητσοτάκης, αφού δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και δεν αποσύρεται, θα αξιοποιήσει κάθε μέσο για να «επιπλεύσει». Δεν του έχουν μείνει πολλά. Ας ελπίσουμε πως θα μείνει μακριά από τυχοδιωκτισμούς.