ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Μήνυμα Μαρινάκη στον Μητσοτάκη

 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι μια σαφής προειδοποιητική βολή από το σύστημα Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τα «Παραπολιτικά» να στηρίζουν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση που βυθίζεται στη δίνη των υποκλοπών αλλά η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, όπως λέγεται «Το ΒΗΜΑ» στην πολιτικοδημοσιογραφική αργκό από την εποχή του Χρ. Λαμπράκη, πήρε αποστάσεις και δεν ακολούθησε την κυβερνητική «γραμμή»: Υποβάθμιση, συσκότιση, αποδραματοποίηση, αποπροανατολισμός.

Αντίθετα, ανέδειξε την υπόθεση ως εξαιρετικά σημαντική για την ελληνική δημοκρατία, υπογράμμισε τις αντιφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου και δεν διολίσθησε στον κατήφορο της αντιπολί-τευσης στην αντιπολίτευση.

Ριψοκίνδυνο να διακινδυνεύει κανείς ερμηνείες προθέσεων όταν πρόκειται για τόσο ισχυρά εκδοτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει πλέον ρωγμή στο φιλοκυβερνητικό μέτωπο.

Η διαπίστωση της πολιτικής αδυναμίας του Κ. Μητσοτάκη προβληματίζει συμμάχους του που δεν είναι πρόθυμοι να βυθιστούν  μαζί του στην ανυποληψία και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα – με ό,τι μπορεί να σηματοδοτεί αυτό.