ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Να υπερασπιστούμε την κοινωνία

Τώρα που η κυβερνητική απραξία μηνών οδηγεί τη χώρα σε νέο λοκντάουν, είναι η στιγμή να καταλάβουμε την ακριβή κατάσταση που αποτυπώνεται στην κοινωνία.

Η κρίση της πανδημίας έχει προκαλέσει έκρηξη φτώχειας. Ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, έχουν καταρρεύσει.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και άλλοι τόσοι έχουν δει τον μισθό τους να μειώνεται κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Χιλιάδες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις έμειναν ουσιαστικά αβοήθητες και τώρα ωθούνται στο λουκέτο. Πολλοί είναι αυτοί που πλήττονται από το λοκτνάουν αλλά δεν υπάγονται σε κανένα μέτρο στήριξης.

Η αναγγελία άλλων τριών εβδομάδων καθολικής απαγόρευσης γεμίζει όλον αυτόν τον κόσμο με απελπισία.

Η επικοινωνιακή διαχείριση και η καλλιέργεια εντυπώσεων, πρακτικές στις οποίες το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση επιδόθηκε ασύστολα, ελάχιστους πλέον μπορούν να αποπροσανατολίσουν.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, είναι αναγκαίο όλος αυτός ο κόσμος να αποκτήσει φωνή. Να μπορέσει να μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, να ασκήσει πιέσεις για ουσιαστική στήριξη. Να περάσει από τη φάση της απόγνωσης στη φάση της διεκδίκησης. Να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την κοινωνία και μιλούν εκ μέρους της. Τώρα είναι που η κοινωνία έχει ανάγκη από δράση, αλληλεγγύη και ενεργητικές πρωτοβουλίες.

Η αποστολή της Αριστεράς ήταν και θα είναι πάντα η υπεράσπιση των αδύναμων.