ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Οι αστυνομικοί του Σκέρτσου

 

Πρώτα είπε ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό. Μετά την κατακραυγή, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαστρέβλωση μιας βιαστικής διατύπωσης. Τελικά επανήλθε υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί δεν ανήκουν στα 50 πιο επικίνδυνα για μετάδοση επαγγέλματα με βάση διεθνείς έρευνες.

Συμπέρασμα: Η αλαζονεία του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να ζητήσει συγγνώμη ακόμη και για ένα προφανέστατο λάθος. Δεν ανακαλεί, δεν διορθώνει, δεν χαμηλώνει το βλέμμα, δεν κάνει πίσω.

Επιμένει, επιτίθεται, προκαλεί.

Η επισήμανση γίνεται επειδή δεν πρόκειται για χαρακτηρολογικό ζήτημα του συγκεκριμένου συνεργάτη του πρωθυπουργού. Είναι σύμπτωμα της έπαρσης που αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της ομάδας Μητσοτάκη.

Ο έλεγχος των ΜΜΕ τους δημιουργεί μια αίσθηση παντοδυναμίας που τους οδηγεί σε όλο και εντονότερη αδιαφορία για τη γνώμη των άλλων εφόσον είναι διαφορετική από τη δική τους, σε όλο και μεγαλύτερη επίδειξη πυγμής, σε όλο και πιο ωμό αυταρχισμό.

Δεν λογοδοτούν, δεν αναστοχάζονται, δεν ακούν τίποτα που τους είναι ενοχλητικό. Αυτοθαυμάζονται και προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους, αυθαίρετη ανάγνωση της πραγματικότητας.

Για την έξαρση της πανδημίας φταίει ο Πολάκης, για την κατάσταση στο ΕΣΥ φταίει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια φταίει η διεθνής συγκυρία, για όλα φταίνε οι άλλοι και οι απέναντι.

Ο Ακης Σκέρτσος ξεκίνησε την πορεία του στη δημόσια ζωή ως συνεργάτης του υπουργού (του ΠΑΣΟΚ τότε) Μ. Χρυσοχοϊδη, ανελίχθηκε αναλαμβάνοντας το γραφείο τύπου του ΣΕΒ και από εκεί μεταπήδησε, εντελώς φυσικά, στο επιτελείο του πρωθυπουργού.

Από το ΠΑΣΟΚ, στους βιομήχανους και από εκεί στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Γιατί όχι; Λιγότερο παράδοξο από το γεγονός ότι ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός μπορεί να ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου και να σου επιβάλλει πρόστιμο αν δεν είσαι εντάξει…