ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Οι παθιασμένοι νεοφιλελέδες (μας)

Από το δημοψήφισμα είχαμε να δούμε τέτοια παθιασμένη και ομογενοποιημένη ταύτιση του νεοφιλελεύθερου μπλοκ. Έπρεπε να εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία για να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους όλες αυτές οι “ψύχραιμες” φωνές της… ειρήνης: Από τον Άδωνι Γεωργιάδη ώς τον Αρίστο Δοξιάδη, ώς τον Αντώνη Καφετζόπουλο και ώς τις διαδικτυακές περσόνες, η νεοφιλελέ πολυκατοικία αποφασίζει και πώς ορίζεται η ειρήνη. Εν ολίγοις, όποιος δεν είναι με την κυβέρνηση του Ζελένσκι και το Τάγμα του Αζόφ στηρίζει τον πολεμοχαρή Πούτιν. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν εγκληματικό.

Εδώ μέχρι και ο πάλαι ποτέ αγαπητός Αρκάς έχει αναχθεί σε ιδεολογικό τους ινστρούχτορα, εξισώνοντας Πούτιν, Στάλιν και Χίτλερ. Αλλά πάντα έτσι ήταν οι νεοφιλελέδες, τόσο σίγουροι για τις απόψεις τους που για να τις υπερασπιστούν αναγκάζονταν να αλλάξουν όσα μας δίδαξε η Ιστορία. Φευ και πάλι φευ!

Σε τέτοιο σημείο έχουν φτάσει, που ξεπλένουν ακόμη και τον ναζισμό. Ή, μάλλον, όχι, αυτό είναι λάθος. Πάντα ξέπλεναν τον ναζισμό. Τέλος πάντων, τον ξεπλένουν και τώρα. Τολμάς να μιλήσεις για τους ναζί Ουκρανούς και αυτομάτως είσαι εγκληματίας πολέμου.

Το καλύτερο (;) είναι η εργαλειοποίηση του πολέμου για να δικαιολογήσουν τα εγχώρια αδικαιολόγητα. Ο Σταϊκούρας να επιμένει ότι είμαστε σε πόλεμο, εξηγώντας γιατί θα αυξηθούν κι άλλο οι λογαριασμοί, ο Πέτσας να μας προτείνει να κρατήσουμε μικρότερο καλάθι (που το ίδιο επιθυμώ και δι’ υμάς, μεταξύ μας, κύριε Πέτσα) για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ο Κεφαλογιάννης να επιμένει ότι η ακρίβεια στο Ιράκ και τη Συρία είναι χειρότερη και ο Άδωνις, που πατρίδα του είναι η Ε.Ε., να θεωρεί ύβρη το ανεύρυσμα έπειτα από κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί στην Ουκρανία πέφτουν βόμβες. Από όλους αυτούς, το ακαταλόγιστο το έχει μόνο ο Άδωνις, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Ευρωπαίος πατριώτης είναι ο άνθρωπος, αν γινόταν κανένα αστείο και η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ε.Ε., θα έμενε χωρίς τόπο, χωρίς ελπίδα, χωρίς πατρίδα.

Έχουν κι αυτοί, όμως, τερματίσει το κιτς. Πήγε η Σία Κοσιώνη στις πλατείες και βάλθηκε να αγκαλιάζει όποια ξανθιά γαλανομάτα έβρισκε. Ψείρες κόντεψε να κολλήσει μέχρι να πετύχει μια Ουκρανή για να την καταγράψουν οι κάμερες. Ξεμεσιάστηκε, νέα γυναίκα. Θέλει θυσίες η προεκλογική καμπάνια. Γιατί αν δεν το καταλάβαμε, όλα αυτά γίνονται για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές.