ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία»

Ο Γιώργος Χατζιδάκις, γιος του Μάνου, απαντά στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια και στην άθλια αναφορά που έκανε ο τελευταίος για τον συνθέτη, στη δίκη του Λιγνάδη. «Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15, 16, 17, 18 χρόνων;», είπε ο κ. Κούγιας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Χατζιδάκι δεν χρειάζεται τον παραμικρό σχολιασμό. Ούτως ή άλλως αρκεί ένα κείμενο του Μάνου και μπαίνουν όλα στη θέση τους.

Το post

Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι”, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»

(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)
Γιώργος Χατζιδάκις
15/05/2022