ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Προειδοποίηση με… μέλλον

 

Η επιστολή Τσίπρα στο ΤΧΣ για την Πειραιώς ανοίγει νέο κεφάλαιο

Είναι η πανδημία με τους χιλιάδες πλέον νεκρούς και η άθλια διαχείρισή της από την κυβέρνηση, η αγωνία για τα εμβόλια, η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά, το κατ’ επιταγήν του ΣΕΒ σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης, η αστυνομική τρομοκρατία, οι «Μενδώνηδες» και λοιποί αστέρες που κλέβουν την παράσταση της επικαιρότητας. Διαφορετικά στην κορυφή της θα ήταν η βαρυσήμαντη παρέμβαση Τσίπρα στο θέμα των τραπεζών με αφορμή τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

Είναι η πρώτη φορά -ως προς τα τεκταινόμενα στις τράπεζες- που με τον πλέον ευθύ και αδιαμφισβήτητο τρόπο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιεί για ευθύνες ποινικές και αστικές που θα αναζητηθούν και τώρα αλλά και στο μέλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Διότι τα 40 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης (περίπου 30 επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και 10 παρά κάτι επί ΣΥΡΙΖΑ), ως γνωστόν, ήταν ευρωπαϊκά λεφτά που δανείστηκε το Δημόσιο και τα πληρώνουμε όλοι μας.

Μπορεί οι κυβερνητικοί υπουργοί με ύφος χιλίων καρδιναλίων να υποστηρίζουν ότι όλα τα κακά στις τράπεζες τα προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (άσχετα βεβαίως αν η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχασε το 95% επί Κεντροδεξιάς στην όποια έκφανσή της). Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το αποδείξουν αυτό στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρώπης, όπου προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας έλεγχο για την περίοδο 2010-2021, περιλαμβανομένης και της δικής του τετραετίας 2015-19!

Ένα Ελεγκτικό Συνέδριο με ερευνητικές, ανακριτικές και όχι μόνο αρμοδιότητες, που ελέγχει το σύνολο οργανισμών και χωρών της Ε.Ε. που διαχειρίζονται το κοινό κοινοτικό χρήμα.

Και βεβαίως η προειδοποίηση είναι προς πάσα κατεύθυνση, όχι μόνον προς το ΤΧΣ…