ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Σταμάτης Κραουνάκης : «Ο Κούλης είναι ένας τρομοκρατημένος, γκρίζος, άνθρωπος – βαμπίρ»

 

Πριν λίγα χρόνια, είχα γράψει σε ένα κείμενο για τον Σταμάτη Κραουνάκη: «Θαυμάζω τους καλλιτέχνες, που έχουν μετατραπεί ήδη -χωρίς να έχουν φτάσει στο τέλος τους- σε μια εποχή που νοσταλγούμε. Σαν ένα καλοκαίρι κάποιας απροσδιόριστης χρονιάς των παιδικών μας χρόνων. Σαν απόδραση σε στιγμές με λιγότερο πόνο. Έτσι είναι ο Κραουνάκης. Αναλγητικός. Τι σπουδαίο…».

Από το παραπάνω κείμενο, δεν θα άλλαζα ούτε σημείο στίξης και χάρηκα ιδιαίτερα που συναντηθήκαμε ξανά μετά από καιρό –ειδικά αυτή την περίοδο της κοινωνικής “αποστασιοποίησης”- και που το συγκεκριμένο podcast ηχογραφήθηκε στο σπίτι ενός αγαπημένου μου προσώπου.
Ένας χώρος που δεν είναι απλά μία στέγη, αλλά εστία και συστατικό στοιχείο της ψυχής του δημιουργού.

Ακούστε τη συζήτηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο podcast που ακολουθεί.

Eπιμέλεια ήχου: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio).
Μουσική σήματος: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης (20/20 
Music).

Αυτή η καημένη η Νέα Δημοκρατία που ήταν ένα αξιοπρεπές δεξιό, λαϊκό κόμμα, είναι τρομερά τραγικό να ανέχεται να της ρίχνει το προφίλ αυτή η προσωπικότητα. Αυτή η μετριάτζα που αποκαλώ ΚούληΈνα πλάσμα που είναι πια ολοφάνερο ότι ήταν ένα εντεταλμένο παιδί των υψηλών εισοδημάτων για να κάνει τα κουμάντα και να μετατρέψει τη χώρα σε ένα φθηνό σούπερ μάρκετ. Αν δεν είχαμε την πανδημία, ενδέχεται αυτός ο υπάλληλος των φραγκάτων να είχε κάνει τη δουλειά του πιο κανονικά.

Η προσωπική μου άποψή είναι ότι τον Μητσοτάκη θα τον ρίξει η ίδια η Νέα Δημοκρατία, γιατί την προσβάλλει. Ο Μητσοτάκης δεν εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία. Εκπροσωπεί μόνο την πάρτι του και το σόι του… και αυτό ζήτημα είναι. Νεοδημοκράτες φίλοι μου, λένε ότι έχει αμολήσει χαφιέδες σε σημεία της ΝΔ που δεν ελέγχει για να φυλάξει τα νώτα του. Όταν σου συμβαίνει αυτό από το ίδιο σου το κόμμα την έχεις άσχημα.

Η αποκάλυψη για Λιάνα Κανέλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ

Μιας και ανέφερα το όνομά της (σ.σ. της Λιάνας Κανέλλη), επειδή την αγαπώ και τη σέβομαι πάρα πολύ, όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινα με όσο θάρρος έχω, να βάλουν τη Λιάνα στην ΕΡΤ. Η αντίδραση ήταν “αχ αποκλείεται να δεχθεί”. Ρώτα χριστιανέ μου. Μετά από καιρό μετά που είδα τη Λιάνα της λέω “αν σου πρότειναν θα πήγαινες”, μου λέει “ναι θα πήγαινα”. Άρα χάνουμε από αυτό. Γιατί θα είχαμε άλλη ΕΡΤ αν η Λιάνα επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει στην ΕΡΤ

Η κυβέρνηση θα το πληρώσει πολύ ακριβά

Την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα πληρώσει γι’ αυτό που έχει γίνει, δεν θέλω να είμαι εκεί. Θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Δεν θά ‘θελα να είμαι εκεί την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν, ξεκινώντας από την γελοία Μενδώνη, από αυτή την πανάθλια ύπαρξη, την παραδουλεύτρα, αυτό το τίποτα, την αγράμματη.

Για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου

Με τι θρασύτητα είπε προ ημερών, στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου πως «είχαμε νεκρούς, αλλά είχαμε και τουρισμό».
Έκατσα πάρα πολύ ψύχραιμα να δω αυτή τη συνέντευξη παρατηρώντας τον πρωταγωνιστή, τον άλλον τον ξέρω. Είδα ένα τρομοκρατημένο, γκρίζο, κίτρινο άνθρωπο βαμπίρ. Και δεν έχω καθόλου άδικο γιατί κάτι πληροφορίες που πήρα εκ των υστέρων μου δικαιολογήσανε και τις τρεις ιδιότητες που ανέφερα. Τρέμει. Καλά όλα τ’ άλλα ρε φίλε, αλλά δεν διαβάζουν ιστορία για το ποιο είναι το τέλος των αντιστοίχων του;

Για την αριστερά και την 24χρονη Γεωργία

Κάνει και ένα λάθος η αριστερά. Ασχολείται με την επιφάνεια ή κάθονται και κρίνουνε που έδωσε συνέντευξη αυτό το κορίτσι που βιάστηκε. Και απ’ ότι ακούω και μαθαίνω, οι οικογένειες που εμπλέκονται είναι πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα που δεν μπορούμε ούτε καν να τα διανοηθούμε και τα οποία ήταν και χορηγοί στο υπουργείο Πολιτισμού και τα μάζεψε άρον-άρον η παραδουλεύτρα, η στέκα.

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε πολύ να απενοχοποιηθεί από την ήττα του. Δηλαδή, ένας ψυχαναλυτής θα είχε δώσει ένα καλύτερο χάπι. Κατά τη γνώμη μου, όλο το σύστημα το επικοινωνιακό – μιντιακό του ΣΥΡΙΖΑ, ένα έξυπνο μυαλό, ένας επαγγελματίας χωρίς να χαθεί μισός μισθός εργαζομένου, θα έπρεπε να ανασυσταθεί δυναμικά. Αλλά κοιμούνται όρθιοι και τρώγωνται μεταξύ τους.
Ο Τσίπρας είναι καλό παιδί. Ούτε έκλεψε, ούτε έφαγε. Είναι καλός χαρακτήρας, είναι καλός άνθρωπος, τα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό που κανένας δεν θα τα κατάφερνε και του τα έχουνε κάνει τσουρέκια και δεν αντέχει να πάρει μια χαστούκα και να ξαμολήσει δέκα από κει μέσα και να τους πει αντέστε γ@μηθείτε, στο διάβολο.

Για τα Social Media

Στα social media πετύχαμε πράγματα, μην τα υποτιμούμε. Σταματήσαμε νομοσχέδια, γιατί και αυτοί το ρίχνουνε και σου λένε κάτσε να δούμε θα πιάσει και μόλις βλέπουνε τη σφαλιάρα μαζεύονται.

Για το γνωστό σύνθημα

Ένα σύνθημα όταν έρχεται από τα έγκατα του λαού, είναι ανεξίτηλο. Αυτή τη συγκεκριμένη φράση τη λέμε στη ζωή, ανεξάρτητα από τη λίμπιντο, όταν κάποιος μας ενοχλεί πάρα πολύ. Το λέμε στο φίλο μας, το συνεργάτη μας, το λέμε σε κάποιον που μας την έχει σπάσει και αν δεν κάνω λάθος, η φράση αυτή ανεδύθει την περίοδο με τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Για να “ανατιναχθεί” αυτό το πράγμα σε μια πανελλήνια βοή, η οποία κορυφώθηκε το βράδυ της συνέντευξης στον Χατζηνικολάου, εγώ στη θέση του Μητσοτάκη αυτό θα το μέτραγα για το που έχω κάνει λάθος. Αυτό για εμένα είναι σημάδι οριστικής πτώσης. Αυτό δεν σβήνει, όσα προφίλ και να ρίξεις.

Για Ανδρουλάκη

Ο Ανδρουλάκης είναι κολλητός μου πάρα πολλά χρόνια. Του έχω αδυναμία, είμαστε πατριώτες, σκοτωνόμαστε εδώ και χρόνια, αλλά αγαπιόμαστε. Θέλω να τον φωτίσει ο Θεός γιατί οι φίλοι του κάνουμε ότι μπορούμε.

Για τις τραμπούκικες διακοπές παραστάσεων και τη λογοκρισία

Θα σου πω τι υπάρχει. Μια παθολογία, από πρόσωπα ανέγκυρα, που προσπαθούν με κάθε τρόπο, ή παριστάνοντας τα τσιράκια των αφεντικών, που κορίτσι μου, ό,τι και να κάνεις, ο πρώτος που θα σε «ξυρίσει» είναι αυτός που νομίζεις ότι εξυπηρετείς. Δεν θα βρεις δουλειά, ποτέ κανένας δεν βρήκε έτσι δουλειά.

Για τη μουσική του και τις παραστάσεις στο «Αλσος»

Ανυπομονώ να μας ανοίξουν ξανά, γιατί θέλω να το δείτε. Δεν περιγράφεται. Κάναμε κάτι πολύ της καρδιάς και πολύ λαϊκό. Ίσως περιέχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε -λόγω συνθήκης μάλλον- και ότι πιο πολύ έχω αγαπήσει αυτό που λέμε «νύχτα».