ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Στη Μόρια έκαναν εγκαίνια σε μονάδα-φάντασμα που δεν στελεχώθηκε

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί την ιδέα των «κλειστών δομών» για πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βρήκε τώρα ευκαιρία, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μόρια, να το επαναφέρει στο προσκήνιο, επιβεβαίωσε ο κ. Ψυχογιός (Ηχητικό)

Μονάδα-φάντασμα εγκαινίασε στη Μόρια ο Ν. Μηταράκης, παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αφού δεν πήραν προσωπικό για να λειτουργήσει η δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης, ούτε καν ενίσχυσαν το νοσοκομείο της Λέσβου που δέχεται μεγάλη πίεση από τα κρούσματα κορωνοϊού. Τώρα, με αφορμή το πρώτο κρούσμα σε πρόσφυγα επανέφεραν την συζήτηση για τις «κλειστές» δομές και προωθούν ιδέες περί… περίφραξης 850.000 ευρώ, αντίστοιχης έμπνευσης με το πλωτό φράγμα των 500.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί την ιδέα των «κλειστών δομών» για πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βρήκε τώρα ευκαιρία, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μόρια, να το επαναφέρει στο προσκήνιο, επιβεβαίωσε ο κ. Ψυχογιός, παρότι έχει κατακριθεί και από την ΕΕ και από το σύνολο των διεθνών Οργανισμών. θα οδηγήσει σε καταδίκες για την Ελλάδα και είναι και αναποτελεσματική μία τέτοια κίνηση, αλλά προφανώς προς τα εκεί το πάνε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Εμείς λέμε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δομές με κονδύλια για υγειονομικό προσωπικό, νοσηλευτές και υλικά, όχι αυτά που βλέπουμε τώρα.

Δώρισε η ολλανδική κυβέρνηση καινούργια μονάδα, θύμισε ο κ. Ψυχογιός, χωρίς προσωπικό. Και είναι τώρα μία μονάδα-φάντασμα στην Μόρια, αυτή που εγκαινίασε ο κ. Μηταράκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ας δώσουν χρήματα εκεί και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά και άλλα υπόγεια σχέδια για περίφραξη της Μόριας με κόστος 850.000 ευρώ, την φαρσοκωμωδία του πλωτού φράγματος των 500.000 ευρώ, κτλ.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο της Λέσβου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο από τα κρούσματα, αλλά δεν ενισχύεται με προσωπικό, υπογράμμισε ο ίδιος. Όλα αυτά περί «κλειστών δομών» δεν έχουν να κάνουν μόνο με μία ιδεολογική και πολιτική ακροδεξιά κατεύθυνση που προκρίνει την κράτηση, που θέλει για όποιον έρχεται στην Ελλάδα να γίνεται ο βίος αβίωτος. Δεν σέβεται και τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις και κατασπαταλά τεράστιους δημόσιους πόρους.

Νωρίτερα ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στις τελευταίες εξελίξεις τόσο στην οικονομία και τον τουρισμό όσο και στα ελληνοτουρκικά.