ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Στο ζουμί τους βράζοντες αλλοτριοτυρβάζοντες

Διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως, καίτοι δεν καταπιάνεται με σταυρόλεξα, ο σεβάσμιος φίλος με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αντιμετωπίζοντας τη σύριγγα περίπου όπως ο διάβολος το λιβάνι. –«Εγώ με το στανιό, όχι εμβόλιο, ούτε κωλοτούμπες για φιγούρα δεν κάνω», διατείνεται. –«Προτιμώ να σκάω το κατοστάρικο κάθε μήνα, παρά να υποταχθώ στην ανεκδιήγητη Ματίνα Παγώνη. Ούτως ή άλλως μου περισσεύουν, αφού στα τέσσερα ντουβάρια που με μαντρώσανε με το έτσι θέλω, δεν έχω πια έξοδα κινήσεως». Περισσότερο απ’ όλους τους τηλεγιατρούς, τον ενοχλεί η γελαστή και περιγέλαστη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, την οποία χαρακτηρίζει θηλυκή καλτ φιγούρα τύπου Αδ-όνειδος.

Ραπίζει τον κοινό νου η τρομολάγνος κενότητά της, ισχυρίζεται, υπογραμμίζοντας ότι η δράση των απανταχού τρομοκρατών οδηγεί αναπόφευκτα στα άκρως αντίθετα από τα προσδοκόμενα γι’ αυτούς αποτελέσματα. Παρουσιάζεται νυχθημερόν στο γυαλί, συνεχίζει, με αμφίεση προσήκουσα στο σημαινόμενον του επωνύμου της πτηνόν, κορδώνεται αναλόγως και εκτοξεύει τετριμμένες ασάφειες και συναφή φληναφήματα με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό του φιλοθεάμονος κοινού. Ουδόλως την πτοούν οι βιτριολικές λοιδορίες που δέχεται ένθεν κακείθεν.

Απαντά πως δεν την πειράζει η σάτιρα. Αρέσκεται αντιθέτως να γίνεται στόχος. Της αρκεί, υποστηρίζει, να πείθει τις μάζες να υποβληθούν στη δοκιμασία της Φάιζερ, της Μοντέρνα και της μονοσμπαρικής Τζόνσον και Τζόνσον. Δεν περνά ούτε ξώφαλτσα, βλέπεις, απ’ το τετράγωνο, οθονοειδές της τσερβέλο ότι η αρνητική στάση ικανού ποσοστού των ανεμβολίαστων οφείλεται στην τέλεια αλυσιτέλειά της. Το μεγαλύτερο μέρος τους, ασφαλώς, διεκδικεί με αδιαμφισβήτητες αξιώσεις ο αλλοτριοπράγμων πρωθυπουργός, όστις κήρυξε τετράκις μέχρι τούδε το τέλος της πανδημίας και, πριν αλέκτορα φωνήσαι, αλλεπάλληλα μολυσματικά κύματα την αναζωπύρωσαν στο μη περαιτέρω. Αντέδρασε, βέβαια, με ακαριαία ανακλαστικά, εφάμιλλα σε αποτελεσματικότητα εκείνων με τα οποία αντιμετώπισε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, μόνο που τώρα η ανεξέλεγκτη φλόγα του κορονοϊού απειλεί να μεταβάλει σε στάχτη όχι μονάχα την Εύβοια και την Αττική, αλλά σύμπασα την πολύπαθη χώρα.