ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 30.000 θανάτους της πανδημίας»

Την τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας παρουσίασαν η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Τομέας Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, περιγράφοντας τη συγκυρία, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε κάθε κρίση που έχει αντιμετωπίσει. Ειδικότερα για την πανδημία σημείωσε ότι παραμένει ανάμεσά μας και ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους 30.000 θανάτους.

Ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την αποτίμηση που όφειλε να κάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση λειτούργησε ως επιταχυντής της πανδημίας, σχολίασε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με βασικότερη τη θέση της κυβέρνησης για μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Βαρεμένος έδωσε την εικόνα της περιφέρειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το πρόβλημα για να διευθετήσει κάποιες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να δυσφημίσει νοσοκομεία και γιατρούς. Επίσης, άσκησε κριτική στην έλλειψη διαφάνειας και ενημέρωσης από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρη την ειδική έκδοση «Η Μαύρη Βίβλος της πανδημίας», που παρουσίασαν σε διαδικτυακή συνέντευξη Όλγα Γεροβασίλη, Ανδρέας Ξανθός και Γιώργος Βαρεμένος.