ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΗΜΝΟΥ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης Ιουνίου

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 συνιστά μια οδυνηρή ήττα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο για τον κεντροαριστερό προοδευτικό χώρο. Για πρώτη φορά κατά τη μεταπολίτευση το άθροισμα των ποσοστών του αριστερού- κεντροαριστερού χώρου υπολείπεται του αθροίσματος δεξιάς-κεντροδεξιάς. Και για πρώτη φορά υπάρχει τόσο υψηλό ποσοστό κομμάτων με διακηρυγμένες ακραίες νεοσυντηρητικες και ακροδεξιές απόψεις.
Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινά άμεσα μια διαδικασία αποτίμησης της εκλογικής ήττας και αναστοχασμού του αποτελέσματος, ώστε πολύ σύντομα το κόμμα ανασυγκροτημένο και ανανεωμένο, να ανακτήσει την δυνατότητα έκφρασης πλειοψηφικά των αναγκών της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλάζοντας αλλά και διατηρώντας τις αξιακές αρχές του, θα ξαναβρεθεί πρωτοπόρος στην προάσπιση των κοινωνικών και λαϊκών κατακτήσεων, ιδίως στην Παιδεία, την Εργασία, την Υγεία, το Κοινωνικό Κράτος, και τους Θεσμούς,  που θα δοκιμαστούν σκληρά από το νεοφιλελεύθερο κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ που θα αρχίσει να εφαρμόζεται.
Τοπικά η απουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το νόμο Λέσβου, αν και είναι σημαντική απώλεια, δεν θα αποτελέσει μη αναστρέψιμο εμπόδιο στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.
Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τα δεκάδες στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσαν το Μάιο και τον Ιούνιο έναν δυσκολία και άνισο αγώνα.
Δέσμευση μας είναι μέσα από την ουσιαστική διαδικασία ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού μας, πολύ σύντομα όχι μόνο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας,  αλλά κυρίως να εκφράσουμε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες και τα οράματα της κοινωνίας μέσα από τις αξίες της Αριστεράς, της Οικολογίας και του Προοδευτικού χώρου.

                      

26/6/23             Το Γραφείο Τύπου