ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΛΗΜΝΟΥ: Υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία – Υπερασπιζόμαστε τις Ζωές μας

Σε έναν μήνα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα και έως σήμερα μετρήθηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια κρούσματα και 23.400 νεκροί.

Αναφέρουμε τις αιτίες:

⦁ Το 70% του πληθυσμού ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό 7 ολόκληρους μήνες μετά την προβλεπόμενη από την κυβέρνηση ημερομηνία.
⦁ Τα περιοριστικά μέτρα χωρίς κανέναν σχεδιασμό και με βάση την αρχή «βλέποντας και κάνοντας» διέλυσαν την οικονομία αφήνοντας όμως αλώβητη την έξαρση της νόσου. Ταυτόχρονα, έμειναν χωρίς παρέμβαση οι εστίες υπερ-μετάδοσης όπως οι αστικές συγκοινωνίες και χωρίς έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν επίσης μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
⦁ Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) όχι μόνον δεν ενισχύθηκε αλλά αντίθετα υποτιμάται και υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με κάθε τρόπο: Εν μέσω πανδημίας κλείνουν παιδιατρικά νοσοκομεία, σχεδιάζονται άμεσα συγχωνεύσεις νοσοκομείων, οι δαπάνες για την Δημόσια Υγεία μειώνονται. Τα κυβερνητικά στελέχη αδιάντροπα χαρακτηρίζουν την Δημόσια Υγεία σαν «πολυτέλεια».
Το νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει εξίσου μεγάλες ανάγκες ειδικά όσον αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Θέσεις ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού λείπουν με αποτέλεσμα ασθενείς κάτοικοι να αναζητούν διάγνωση και θεραπεία σε νοσοκομεία εκτός Λήμνου ή αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε όλες και όλους στην συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ για να διεκδικήσουμε:
Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.
Προκήρυξη των θέσεων που λείπουν στο νοσοκομείο μας.
Νομοθετική κατοχύρωση πλαισίου οικονομικών, διοικητικών και εκπαιδευτικών κινήτρων για το ιατρικό προσωπικό των άγονων νησιωτικών περιοχών.
Αντικατάσταση του Οργανισμού του νοσοκομείου με άλλον ο οποίος και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ιατρικές ειδικότητες .