ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τάκη έχουμε (ξανά) πρόβλημα

Η επίθεση με γκαζάκια στην Real News και στον Real fm επιβεβαίωσε πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για νόμο και τάξη παντού αθετήθηκαν και ότι η προπαγάνδα πως το «μπάχαλο» είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Γκαζάκια στην πολυκατοικία όπου μένει ο Άρης Πορτοσάλτε, γκαζάκια και έξω από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, στο γραφείο της συναδέλφου του Ελ. Ράπτη στη Θεσσαλονίκη, γκαζάκια παντού.

Και η κυβέρνηση που θα έδινε τέλος σ αυτό το φαινόμενο παρακολουθεί απαθώς, ανίκανη να κάνει ο,τιδήποτε.

Πέρα από τους κομπασμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, το γεγονός είναι ότι ο δολοφόν

ος του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ κυκλοφορεί ελεύθερος, όπως και οι δολοφόνοι της Μαρφίν, ενώ στο ΑΠΘ ανταλλάσσουν πυροβολισμούς μέλη συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι η ατζέντα της ασφάλειας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το εκλογικό της ακροατήριο και για το λόγο αυτό προωθείται η πανεπιστημιακή αστυνομία κόντρα στη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όμως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται στο ζενίθ, το ίδιο συμβαίνει και με το κοινό έγκλημα, ενώ η χαμηλής έντασης παραβατικότητα εξελίσσεται ανεξέλεγκτα.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι υπάρχει έξαρση στην εγκληματικότητα με πρωταγωνιστές ανήλικους και στην ενδοοικογενειακή βία, με ρεκόρ γυναικοκτονιών, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η κυβερνητική πολιτική εσωτερικής ασφάλειας έχει πλήρως αποτύχει.

«Τάκη, έχουμε πρόβλημα» είχε φωνάξει από τον ρ/σ ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μετά ησύχασε για να μην προκαλέσει πρόβλημα στο κόμμα και στην οικογένεια, αλλά η παραδοχή του έχει καταγραφεί.

Τάκη, έχουμε ξανά πρόβλημα και δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.