ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Τι να τους κάνουμε τους πυροσβέστες; Περιπολικά θέλουμε

Προτεραιότητά τους παραμένει η αστυνόμευση της χώρας και των πολιτών εις βάρος όλων των άλλων καθηκόντων του κράτους προς την κοινωνία

Συνεχίζει να προκαλεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την ώρα που η χώρα φλέγεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν φτάνουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο αρμόδιος υπουργός δείχνει να ενδιαφέρεται μονάχα για τον εξοπλισμό της αστυνομίας.  Όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει η ιστοσελίδα newsauto.gr, που ειδικεύεται σε θέματα αυτοκινήτου, η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε ακόμη 34 νέα περιπολικά τύπου Peugeot 2008, τα οποία σύντομα θα δούμε στους δρόμους.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει η παράδοση των οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. και να προστεθούν στα 2.700 νέα οχήματα που έχουν λάβει μέσα στο 2020 και το 2021.

Από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο έχουν συνολικά παραδοθεί στην Ελληνική Αστυνομία 308 οχήματα συν τα 34 νέα Peugeot 2008. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση απαξιώνει και υποβαθμίζει συστηματικά καίριους τομείς τόσο του κοινωνικού κράτους όσο και ευαίσθητων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα ενισχύοντας μονάχα την αστυνομία τόσο με χιλιάδες προσλήψεις όσο και με τη συνεχή αγορά παντός τύπου οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Είναι δε τόσο προκλητική η επιλεκτική τους προτίμηση στην ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., ώστε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών βλέπαμε παντού αστυνομικούς και πουθενά πυροσβέστες, αφού προτεραιότητά τους παραμένει η αστυνόμευση της χώρας και των πολιτών εις βάρος όλων των άλλων καθηκόντων του κράτους προς την κοινωνία. Μια κοινωνία που είναι υποχρεωμένη να επιβιώνει χωρίς γιατρούς, δασκάλους, αλλά και πυροσβέστες ώστε να μπορεί να έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και πανάκριβα περιπολικά.

Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους και δεν το κρύβουν. Μόνο που ακόμα κι έτσι το σενάριο δεν τους βγαίνει και το δόγμα «Νόμος και τάξη» τους έχει μείνει στα χαρτιά.