ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το αυτάρεσκο γλέντι του ΚΚΕ

φωτο ΤΟ ΝΗΣΙ

Γράφει ο Ορέστης  Μεταξάς

Δεν μας τα λέει  καλά το ΚΚΕ. Οργάνωσε γλέντι στην πλατεία Σαπφούς για να γιορτάσει την εκλογή «κόκκινου» βουλευτή στη Λέσβο. Την ίδια στιγμή που η αριστερά και η κεντροαριστερά στην Ελλάδα κατέγραψαν μια ιστορική ήττα, την ίδια στιγμή που τρία ακροδεξιά κόμματα κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 3%  και να μπουν στη βουλή, την ίδια στιγμή που η ΝΔ και ο Μητσοτάκης πέτυχαν μια θριαμβευτική νίκη, την ίδια στιγμή που υπάρχει μια πρωτοφανής ιδεολογική σύγχυση στην κοινωνία, το ΚΚΕ πανηγυρίζει.

Λες και το να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Λέσβο είναι τόσο σημαντικό για το λαϊκό κίνημα, την αριστερά και την προοδευτική παράταξη γενικότερα. Δεν παραγνωρίζουμε την ιστορική παράδοση και το δέσιμο του ΚΚΕ με τη Λέσβο, όμως είναι παράδοξο την ώρα που η δεξιά και η ακροδεξιά  καλπάζουν και προελαύνουν το ΚΚΕ να πανηγυρίζει.

Θα κατανοούσαμε τα πανηγύρια του ΚΚΕ εάν είχε συγκεντρώσει ένα ιστορικό ρεκόρ ψήφων και ποσοστών και έβαζε πλώρη για μια δυναμική παρουσία και κυβερνητικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Όμως αυτό δεν συνέβη το ΚΚΕ έλαβε ένα ποσοστό του 7,69% που στο παρελθόν το είχε επανειλημμένα επιτύχει. Και με το παραπάνω. Και πανηγυρίζει.

Το ΚΚΕ βλέποντας τα γεγονότα με τα δικά  του γυαλιά, πανηγυρίζει και καθησυχάζει την κοινωνία λες και η εκλογή της κόκκινης βουλευτού απαλύνει την επέλαση των φασιστοειδών, των φασιστών, των φονταμενταλιστών και των κάθε είδους ακροδεξιών ειδών. Λες και η εκλογή της κόκκινης βουλευτού αναχαιτίζει την νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ΚΚΕ αυτάρεσκα πανηγυρίζει. Την ίδια ώρα  η δεξιά και η ακροδεξιά ακόμα και στη Λέσβο κυριαρχούν…