ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το βράδυ των εκλογών ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία…

 

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, για μια ακόμη φορά προσπάθησε να παραπλανήσει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά, απάντησε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισχυριστεί ότι έγινε νοθεία.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ως συνήθως προκαλεί και προβοκάρει. Το ζήτημα στις μέρες μας δεν είναι η δήθεν νοθεία την μέρα των εκλογών. Αυτά έχουν μείνει πίσω στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Το ζήτημα στις μέρες μας είναι ότι στην διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εγκαθιδρυθεί ένα πρωτοφανές καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης, προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Η νοθεία δεν θα συντελεστεί τη μέρα των εκλογών επειδή θα ψηφίζουν οι πεθαμένοι και τα δένδρα. Η νοθεία  έχει ήδη συντελεστεί στον τομέα της ελεύθερης ενημέρωσης και της διακίνησης των ειδήσεων. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής σε απόλυτη  αρμονία με την κυβέρνηση, συσκοτίζουν την πραγματικότητα και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης. Γίνεται επιλογή ποιες ειδήσεις θα φτάσουν μέσα στο σπίτι της μέσης οικογένειας. Ή ακόμα και αν φτάσουν, φτάνουν παραποιημένες, πετσοκομμένες, εξωραϊσμένες και εν τέλει ακίνδυνες για την κυβέρνηση.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν θα μάθει ποτέ ότι η διαχείριση του κορονοϊού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν από τις χειρότερες στην Ε.Ε και παγκοσμίως. Δεν θα μάθει ποτέ ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και στο σούπερ μάρκετ. Δεν μάθει ποτέ ότι το σκάνδαλο NOVARTIS στην Ελλάδα ήταν σκάνδαλο σύμφωνα με την ίδια την εταιρία και όχι σκευωρία NOVARTIS όπως θέλησε να το περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και για τις υποκλοπές προσπαθούν να τις θάψουν, ισχυριζόμενοι ότι παντού και πάντα συνέβαιναν. Όμως εδώ κάτι διαφέρει: Συνελήφθη να τις οργανώνει το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε οποιαδήποτε κανονική χώρα της Ε.Ε, εδώ και μήνες θα είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση.

Το θέμα σήμερα δεν είναι ο Μητσοτάκης και οι αιτιάσεις του για υποτιθέμενη νοθεία που δήθεν θα ισχυριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει αντίδραση της κοινωνίας στις επόμενες εκλογές.  Αν θα επικρατήσει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, δηλαδή η αποδοχή της συνέχειας της ομηρείας της από αυτή την κυβέρνηση κι αν ο Μιθριδατισμός θα κάνει αποδεκτές τις παρακρατικές συμπεριφορές του συστήματος Μητσοτάκη. Ή αν τα χιλιάδες μικρά ρυάκια αμφισβήτησης αυτής της κυβέρνησης, με πρωτοπόρους τους νέους ανθρώπους θα ενωθούν σ’ένα μεγάλο ποτάμι απόρριψης και ανατροπής. Αν θα αντιληφθούμε ότι βυθιζόμαστε στον βάλτο της σήψης, της παρακμής και της διαφθοράς ενώ πάνω από εμάς έχει στηθεί ένα τρελό πάρτι από τον Μητσοτάκη και την παρέα του.

Σ’αυτό το πάρτι οφείλουμε να βάλουμε ένα συντριπτικό τέλος. Το  έκαναν  στις ΗΠΑ με  τον Τραμπ, το έκαναν στην Βραζιλία με τον Μπολσονάρου. Οφείλουμε να το κάνουμε και εμείς εδώ και να σαρώσουμε το αντιδημοκρατικό σύστημα του Μητσοτάκη.
Κι αν το κάνουμε αυτό, είναι περίπου βέβαιο ότι θα απολαύσουμε το βράδυ των εκλογών  τον Μητσοτάκη να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για βία και νοθεία.

Αν δεν το κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…