ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Το γράμμα της αντίστασης εστάλη – Παραλήπτες προσεχώς…

 

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Εάν ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι απεκδύεται των ευθυνών του λέγοντας και ξαναλέγοντας ότι για την σφαγή των Τεμπών φταίνε όλοι μαζί και εξ αδιαιρέτου, είναι κάτι που μπορούμε να το κατανοήσουμε. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Γενικώς ο Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχτεί ποτέ του ότι έσφαλε. Ίσως έτσι τον συμβουλεύουν οι Αμερικανοί σύμβουλοι του προκειμένου να μην χαλάσει το image του, αν και το πιθανότερο είναι ότι απλώς πάσχει από σύνδρομο μεγαλοπρέπειας και οξέως «Λουδοβικισμού».

Οι τεράστιος διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σ’ όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ του 2019  ήταν το μήνυμα. Σίγουρα δεν ήταν μήνυμα συμπάθειας για τον Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και το «αλ τσαντίρι-καραγκιόζ μπερντέ» επιτελικό τους κράτος. Δεν ήταν μήνυμα συμπάθειας για τα περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία που εκβιάζοντας και εξαγοράζοντας πρωθυπουργούς και υπουργούς κατευθύνει τα δημόσια έργα σύμφωνα με τα ιδιοτελή συμφέροντα των μετόχων της και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολιτών.

Και βέβαια δεν ήταν μήνυμα συμπάθειας για την στρατιά των εξαγορασμένων φερέφωνων της ενημέρωσης, των λεγόμενων δημοσιογράφων των ιδιωτικών ΜΜΕ της διαπλοκής, που προσπαθούν να βραχυκυκλώσουν και να ελέγξουν την σκέψη των πολιτών  αλέθοντας τα μυαλά τους στο μπλέντερ της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Τούτη τη φορά όμως που γέμισαν τα φέρετρα με νέα παιδιά και τα κορμιά εξαερώθηκαν, κάθε δικαιολογία και εξωραϊσμός προκαλεί και εξοργίζει. Για αυτό κι ο κόσμος αντέδρασε και βγήκε μαζικά στον δρόμο.

Το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθεί να αμυνθεί. Ήδη πάνω στα αποκαΐδια στην θλίψη και στην απελπισία, επιστρατεύει τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε δεν είναι αληθινό. Ναι μεν η κυβέρνηση έκανε σφάλματα, αλλά ουδείς «άσφαλτος». Όσο για το γκροτέσκο θέαμα του «συντετριμμένου» υπουργικού συμβουλίου, μάλλον σε κωμωδία των Monty Python παραπέμπει. Η γελοιότητα δεν έχει όρια.

Οι τεράστιες νεανικές συγκεντρώσεις ήταν το μήνυμα. Όλα έχουν τα όρια τους. Κι η κοροϊδία κι ο έλεγχος της ενημέρωσης και το μαύρο άσπρο κι η χειραγώγηση κι οι τηλεπερσόνες του χυδαίου ψεύδους και της παραπληροφόρησης.

Οι τεράστιες συγκεντρώσεις ήταν μήνυμα οργής και αντίστασης. Ήταν ένα λαϊκό ξέσπασμα μια υπόμνηση «ως εδώ». Οι νέοι άνθρωποι φώναξαν ότι οι ζωές τους δεν είναι αναλώσιμες, ούτε ανέχονται να είναι αόρατοι από μια σκληρή εξουσία που τους θεωρεί ένα απλό γρανάζι στην αέναη αλυσίδα του κέρδους.

Το λαϊκό-νεανικό ξέσπασμα ήταν το γράμμα που στάλθηκε και μεταφέρει την κραυγή «φτάνει πια».

Παραλήπτες προσεχώς…