ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

35 αβοήθητοι άνθρωποι. Ακούει κανείς;

Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού γηροκομείου στα Γιάννενα. Κραυγή απόγνωσης για τους δεκάδες ηλικιωμένους που παραμένουν άρρωστοι στη δομή φιλοξενίας χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με τα νοσοκομεία του νομού υπερπλήρη, 35 ηλικιωμένοι και με βαριά συμπτώματα από την Covid βρίσκονται αποκλεισμένοι και εγκαταλελειμμένοι σε ένα γηροκομείο που δεν μπορεί να τους προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη. Με δεδομένο πως και τα περισσότερα μέλη του προσωπικού νοσούν από τον ιό, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδης ανάγκες για την σίτιση των ηλικιωμένων τροφίμων.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο… Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση… Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στην ιστοσελίδα Epiruspost μεταφέροντας την ανάγκη για άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε νοσοκομεία πριν είναι αργά.

Στο σύνολό τους άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και θετικοί στον ιό με έντονα συμπτώματα, 35 υπερήλικες παραμένουν στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου καθώς οι υγειονομικές αρχές δεν βρίσκουν νοσοκομείο για να τους μεταφέρουν. Ήδη άλλοι 21 ασθενείς από τη συγκεκριμένη δομή έχουν διακομισθεί σε επαρχιακό Κέντρο Υγείας του νομού Ιωαννίνων και ώς εκεί καθώς το σύστημα έφτασε στα όριά του και πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να πάρει μια εφιαλτική τροπή που ξεπερνά τα σενάρια της ατομικής ευθύνης και φέρνει στο προσκήνιο τις πολιτικές ευθύνες όσων άφησαν αθωράκιστα τα δημόσια νοσοκομεία.

35 άνθρωποι αβοήθητοι. Ακούει άραγε κανείς; Αισθάνεται έστω κανείς υπεύθυνος για την τύχη αυτών των ανθρώπων; Ή μήπως θα κρυφτούν όλοι όπως κρύφτηκαν πίσω από την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στην Αττική;