ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με το Σύλλογο Νεφροπαθών Λέσβου

Συνάντηση με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λέσβου είχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του κόμματος, Σταύρος Καραβασίλης. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών, κ. Δημήτρης Σαξιώνης, ενημέρωσε τον Γιάννη Μπουρνού για τη δραματική έλλειψη γιατρών στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Υπάρχει άμεση ανάγκη ιατρικής στελέχωσης της μονάδας, αφού σήμερα λειτουργεί με μια γιατρό. 
“Με τις ανθρώπινες ζωές δεν παίζουμε. Οι περίπου 90 νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκαθάρσεις στο νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από μονάχα μια γιατρό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, που αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι πάσχοντες. 
Πρέπει άμεσα η Διοίκηση του νοσοκομείου, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Νήσων και το Υπουργείο Υγείας να βρουν λύση, ώστε να έλθει στη μονάδα τουλάχιστον ένας ακόμη γιατρός και να μην είναι έκθετοι οι νεφροπαθείς σε κινδύνους λόγω της έλλειψης προσωπικού”, τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς, που δεσμεύτηκε στον κ. Σιαξώνη ότι θα φέρει άμεσα, όπως έκανε ξανά και πριν λίγους μήνες, τα προβλήματα των νεφροπαθών της Λέσβου στη Βουλή.