ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να απαλλάξει τους επιχειρηματίες από τη φορολογία και να τους μειώσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά κόστη, δεν περιμέναμε τον νομπελίστα να μας το πει.

Αυτοί είναι οι χρηματοδότες της Νέας Δημοκρατίας, με αυτούς συνομιλεί το σύστημα Μητσοτάκη και σε αυτούς θα σπεύσει να κάνει όποια εξυπηρέτηση μπορεί. Μειώνοντας ακόμα και τον ΕΝΦΙΑ των σπιτιών τους και μετακυλίοντας το βάρος στους φτωχούς, που είναι και περισσότεροι.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει η εργαλειακή χρήση του πορίσματος Πισσαρίδη. Ξέροντας ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα προκαλεί βαθύτατα την κοινωνία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να το βάψει «τεχνοκρατικό» για να το προωθήσει ευκολότερα.

Η σοβαρότατη οικονομική κρίση που προκαλείται από την πανδημία βοηθάει σε αυτό και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα μάς καλούν να σοβαρευτούμε: η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα, λένε, αφήνοντας 37 δισ. πλεόνασμα στα συρτάρια.

Τώρα πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να κλείσουμε τις πληγές, να δώσουμε την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιώτες και να θεσπίσουμε τις απλήρωτες υπερωρίες. Σοβαρά τώρα;

Ο νεοφιλελευθερισμός τύπου Μητσοτάκη βασίζεται σε δύο ακλόνητες αξίες: Η μία είναι η πολιτική σχέση με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι πληρώνουν πάντοτε μίζες για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η άλλη είναι η αποβλάκωση του κόσμου, ζήτημα το οποίο έχει αναλάβει η λίστα Πέτσα.

Στους δύο αυτούς πυλώνες οικοδομεί ο Μητσοτάκης την Ελλάδα τού αύριο.

Το αν θα τα καταφέρει είναι υπόθεση της κοινωνίας.