ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Αλκιβιάδης Στεφανής: Το γελοίον του πράγματος

Γ. Λακόπουλος

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο Πρωθυπουργός είχε αναθέσει προ καιρού τον γενικό συντονισμό του προσφυγικού στον στρατηγό. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής  καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι ως οιονεί προϊστάμενος του Χρυσοχοΐδη, του Κουμουτσάκου, του Θεοδωρικάκου. Του Παναγιωτόπουλου είναι ούτως  ή άλλως.

Ύστερα ήλθαν τα μαύρα φίδια κι έζωσαν τον Κυριάκο. Από το προσφυγικό και τον …Σαμαρά. Έτσι κατέφυγε σε μια λύση δυο σε ένα: και πήρε τη δουλειά από το Στεφανή και πήρε έναν του Σαμαρά. Δηλαδή έβαλε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τον… Μηταράκη.

Αλλά ο στρατηγός δεν σκοπεύει να αφήσει να του πάρουν το παιχνίδι από τα χέρια. Έτσι έριξε την ιδέα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο από τα οποία δεν θα περνάει κουνούπι. Στεριανός είναι, πού να ξέρει από θάλασσα.  

Ο πρώτος που κόντεψε να πάθει κόλπο είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος επί της Μετανάστευσης, Μαργαρίτης Σχοινάς. Τόσο καιρό  κουβεντιάζει με τους κυβερνητικούς, δεν του είχαν πει λέξη. «Από τον Τύπο το  μάθαμε» έβαλε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να ξεκαθαρίσει. Και θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Από ποιον;  Ο Στεφάνης εξέθεσε τους πάντες. Το υπουργείο του, την κυβέρνηση, τη χώρα , τον Μητσοτάκη προσωπικά.  Έβαλε βεβαίως το όνομά του στη λίστα Διαματάρη: μαζί με τον Αυγενάκη και τον Πέτσα.

Αλλά η ζημιά έγινε: στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  γελάνε και τα πλακάκια στα πεζοδρόμια.

Ο Στεφανής ήταν άνθρωπος του Καμμένου. Τον έκανε αρχηγό Στρατού και ήθελες να τον κάνει και αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Ευτυχώς ήλθε ο Αποστολάκης και το γλυτώσαμε.

Αλλά το έχει δίπορτο: ταυτόχρονα  φαίνεται ότι ήταν άνθρωπος του Μητσοτάκη. Δεν ήταν ο πρώτος, το σύστημα Τσίπρα ήταν σουρωτήρι.  Με το υφυπουργείο στο κούτελο έλεγε σε δημοσιογράφους το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Μητσοτάκης είναι περίπου ο εκ Θεού ηγέτης για τον οποίο αξίζει κάθε θυσία.

Τελικά θυσία θα γίνει ο ίδιος.  Τρέχει να μαζέψει τα καζάντια του Αυγενάκη ο Κυριάκος, έχει και τις φαιδρότητες του Στεφανή να υποδηλώνουν ότι πάει τη χώρα στο Βίζεγκραντ. 

Δεν ήξερε δεν ρώταγε; Οι μυημένοι λένε  ότι ο εν λόγω στρατηγός παραλίγο να προκαλέσει… ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Όταν συνελήφθησαν στον Έβρο οι δυο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο, έψησε τον ανερμάτιστο Καμένο να οργανώσουν.. επιχείρηση τύπου Έντεμπε και να τους φέρουν πίσω. 

Ευτυχώς ένας ταγματάρχης γλίστρησε από τη σύσκεψη προετοιμασίας και ειδοποίησε τον Ρουμπάτη και τον Τσίπρα.

Τώρα ο Στεφανής θέλει να μπετονάρει το Αιγαίο. Να μην περνάει κουνούπι, λαθρομετανάστης, σαρδέλα.  Ένα διαστροφικό σύστημα ανάμεσα στο τείχος του Βερολίνου, στο τείχος των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη και του φράκτες του Ορμπαν- σε πνεύμα Σαλβίνι..

Ο «πιο καλά προετοιμασμένος πρωθυπουργούς» έχει και τους πιο καλά προετοιμασμένους υφυπουργούς.

\