ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Αλλοδαπός εργάτης στη Μανωλάδα βρέθηκε απαγχονισμένος

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αλλοδαποί εργάτες γης στη Μανωλάδα, καθώς αντίκρισαν απαγχονισμένο σε δέντρο έναν ομοεθνή τους, τον οποίον αναζητούσαν για ώρα

Οπως αναφέρει το patrisnews δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο αυτόχειρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται  ότι σε πρόσφατη έκθεση “Manolada Watch” της Generation 2.0 σημειώνεται ότι οι εργάτες γης στην περιοχή της Μανωλάδας εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού και προειδοποιούσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, πολύ περισσότερο με την αδυναμία να εφαρμοστούν τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του COVID-19.

Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης πως «οι καταυλισμοί συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση. Δηλαδή, αποτελούνται από αυτοσχέδιες παράγκες, με επιστρώσεις νάιλον θερμοκηπίου για την προστασία, δεν υπάρχει παροχή νερού και οι ανάγκες καλύπτονται από μικρές δεξαμενές, τα ντους και οι τουαλέτες παραμένουν εξωτερικά και αυτοσχέδια.

»Σε κάθε μια παράγκα συνεχίζουν να διαμένουν από 10 έως 20 άτομα περίπου, ανάλογα το μέγεθός της. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την λήψη άμεσων επιπλέον μέτρων που να αφορούν στις συνθήκες διαμονής και στέγασης».

Ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης στην περιοχή σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού είχε απευθύνει προ ημερών στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.