ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι

Αν ο Κ. Μητσοτάκης έμπαινε στη Μόρια….

Αν ο K. Μητσοτάκης έμπαινε στη Μόρια θα  συναντούσε λογίων -λογίων ανθρώπους. Τα παιδιά έχουν πια φύγει, μερικές οικογένειες, ανθρώπους κανονικούς. Καλούς ή κακούς, λευκούς, σκουρόχρωμους, μαύρους. Άντρες και γυναίκες, περισσότερους άντρες.

Ίσως συναντούσε και τον Ιμπραήμ.

Ο Ιμπραήμ κουβαλάει όλη του την προηγούμενη  ζωή στη μνήμη του κινητού του. Σίγουρα θα τον συναντούσε!

Διευθυντής σε ένα μεγάλο εμπορικό  κέντρο στη Δαμασκό που είχε την ατυχία να κατάγεται από μια από τις πόλεις που εξεγέρσεις κατά του Άσαντ. «Γίναμε κόκκινο πανί φίλε μου άρχισαν μα μας κυνηγάνε»

Ο Ιμπραήμ είναι μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες της Μόριας. «Θέλω να  ξεκινήσω μια νέα ζωή. Στη Μυτιλήνη, σε κάποιο άλλο νησί, στην Ισπανία, στη Γερμανία, δεν με νοιάζει. Έχω την εμπειρία, έχω τα προσόντα, αρκεί να τελειώσω από εδώ»

Οι Ιμπραήμ είναι κοντά τέσσερις μήνες στη Μόρια. Σπούδασε κοινωνιολογία, έκανε και μεταπτυχιακά  στην πατρίδα του είχε οικογένεια, είχε μια καλή καριέρα, άλλα κάποια στιγμή χρειάστηκε να τα αφήσει όλα πίσω του.

«Ετσι ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου, φίλε μου,,,. Δεν παραπονιέμαι. Αυτή είναι η προσφυγιά. Μόνο να τελειώσω από δώ»  λέει με χαμόγελο σε όποιον του ζητάει να του δείξει τις φωτογραφίες στο κινητό του.

Τα έβαλε όλα στην μνήμη του κινητού του και έφυγε.

Ο Ιμπραήμ μένει στη Μόρια, αλλά δεν συνάντησε τον Κ. Μητσοτάκη γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να συναντήσει ανθρώπους σαν και τον Ιμπραήμ….