ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι

Για τον σύντροφό μας Αρη Πλαταρά

Τη περασμένη βδομάδα ξεπροβοδήσαμε τον αγαπημένο μας σύντροφο, τον  Πρώην Κοινοτάρχη Περάματος Γέρας , τον Άρη Πλαταρά, που έφυγε σε ηλικία 84 ετών.

Εδαϊτης προχουντικά, οργανώθηκε με τη πτώση της χούντας στο ΚΚΕ και με τη στήριξή του αλλά και με την αγάπη και την εκτίμηση των συγχωριανών του εκλέχτηκε Πρόεδρο της Κοινότητας Περάματος για τρεις συνεχόμενες 4ετίες στα χρόνια 1975-1986.

Σαν Πρόεδρος Περάματος αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην αποστολή που του ανατέθηκε μη διστάζοντας να βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν την περιοχή του.

Σε όλη του αυτή τη προσπάθεια είχα ακάματο αρωγό, συναγωνιστή και συμπαραστάτη τη σύντροφο της ζωής του, την ακούραστη Αντιγόνη.

Την τετραετία 1979-1982 αναδείχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου, με Πρόεδρο τον αείμνηστο Δάσκαλο Απόστολο Αποστόλου Δήμαρχο Μυτιλήνης.

Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, συνέχισε στον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε πιστό και δραστήριο στέλεχός του μέχρι τη τελευταία του πνοή.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες του θα τον θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελο της αισιοδοξίας και το χιούμορ του, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Αντιγόνη και στην ωραία οικογένειά του.

Η ΠΕΔ για τον Αρη Πλαταρά

Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Β.Αίγαιου, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση

Έφυγε από τη ζωή ο Πρώην Κοινοτάρχης Περάματος Γέρας , Αρης Πλαταράς σε ηλικία 84 ετών.

Οι συγχωριανοί του τον εξέλεξαν Πρόεδρο τρείς φορές και τους υπηρέτησε τα χρόνια 1975-1986 , με καθημερινές ενέργειες και διεκδικήσεις για υπηρεσίες και έργα που αναβάθμισαν τη ζωή των συντοπιτών του.

Την τετραετία 1979-1982 αναδείχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου, με Πρόεδρο τον αείμνηστο Δάσκαλο Απόστολο Αποστόλου Δήμαρχο Μυτιλήνης. Ως μαχητικό στέλεχος της ΤΕΔΚ Ν.Λέσβου πρωτοστάτησε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα προβλήματα του Νομού μας, καθώς και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα στον Κόλπο Γέρας.

Απλός, καθημερινός άνθρωπος, αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κίνητρα κοινωνικά και ιδεολογικά, δεν δίσταζε να αντιπαρατεθεί με ιδιωτικά συμφέροντα για να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ . Β.Αιγαίου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.