ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

ΗΠΑ: Σοκ από την εικόνα αστυνομικών που τραβούν με σχοινί αφροαμερικανό

Όχι, δεν βρισκόμαστε στον 18ο αιώνα των σκλαβοπάζαρων και της δουλείας, βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα της Αμερικής του Ντόναλντ Τραμπ. Η φωτογραφία που απεικονίζει δύο έφιππους αστυνομικούς να τραβούν πεζό έναν Αφροαμερικανό κρατούμενο, τον οποίο έχουν δέσει με σχοινί προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό!

Το περιστατικό συνέβη στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας. Ο κρατούμενος είναι ο 43χρονος Donald Neely.

Δικηγόρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε: «Είμαστε στο 2019 και όχι στο 1819! Αυτή η εικόνα είναι από το 1819 όταν οι κυνηγοί σκλάβων τους έδεναν με σκοινιά και τους έσερναν στο δρόμο».

Η Αστυνομία του Γκάλβεστον απολογήθηκε για το περιστατικό, παραδεχόμενη πως εξέθεσε άνευ λόγου τον 43χρονο, προσθέτοντας πως αυτός ο τρόπος μεταγωγής δεν είναι ο καταλληλότερος σε τέτοιες περιπτώσεις και χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την επίμαχη πρακτική διότι αντιλαμβάνεται την αρνητική εντύπωση που υπάρχει.

Θα διακόψει λοιπόν την μεταφορά με αυτό τον τρόπο λόγω των αρνητικών εντυπώσεων  και όχι γιατί είναι απεχθές, βάρβαρο και ρατσιστικό!

 «Οι άνδρες μου δεν είχαν κακή πρόθεση την ώρα της σύλληψης αλλά αλλάξαμε αμέσως την πολιτική μας ώστε να αποτρέψουμε την χρήση αυτής της τεχνικής», προσέθεσε ο αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος.

Τρομερό! Πρόκειται, λέει, για «τεχνική»!