ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

Ο πατέρας που πνίγηκε με το παιδάκι του στον Ρίο Γκράντε ήταν πρόσφυγας ή μετανάστης, αλήτη;

Ακκίζεται, ναρκισσεύεται, κομπορρημονεί και φτύνει δεξιά κι αριστερά τη σήψη του μυαλού του μαζί με άγριο ρατσισμό. Όχι, λέει, «δεν είναι πρόσφυγες, είναι μετανάστες»! Αυτή είναι η κυβερνητική γραμμή που καλλιεργείται τελευταία από τις δεξιές εφημερίδες και προπαγανδίζεται από τα καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί οι πρόσφυγες μετακινούνται για να σωθούν, γιατί κινδυνεύουν, βιώνουν πόλεμο, διώξεις, γενικευμένη βία, ενώ οι μετανάστες μετακινούνται, λέει, για να «ζήσουν καλύτερα»! Θεωρούν συνήθως ως μετανάστες τους Αφρικανούς, ισχυριζόμενοι ότι στην Αφρική δεν έχουν πόλεμο όπως οι Σύριοι, ή βία όπως στο Αφγανιστάν. Αποκρύπτουν τους άγριους εμφυλίους στην Αφρική τους οποίους προκαλούν οι δυτικοί. Κανείς δεν μιλάει για τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, την οποία υποτίθεται ότι «εκδημοκράτισαν» οι δυτικοί. Δεν λέει κανείς τους ότι ο τεράστιος φυσικός πλούτος της μαύρης ηπείρου καταληστεύεται από τους δυτικούς εισβολείς, νεοαποικιοκράτες και οι κάτοικοί της λιμοκτονούν.

Οι Μπογδάνοι, οι Μαρκόπουλοι, οι Πλεύρηδες, όλο το ακροδεξιό συνάφι της δεξιάς, χαρακτηρίζουν τους δυστυχισμένους πρόσφυγες, που ξεριζώνονται, που διακινδυνεύουν τη ζωή των παιδιών τους, που πνίγονται στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, «εισβολείς»! Θέλουν λέει να «εξισλαμίσουν» την Ελλάδα και την  Ευρώπη. Ταυτίζουν τους ειρηνικούς ισλαμιστές με τους φανατικούς τζιχαντιστές. Ενώ οι ίδιοι είναι ακριβώς όπως οι τελευταίοι, δηλαδή φανατικοί χριστιανοί φονταμενταλιστές.

Επιδιώκουν να υπονομεύσουν την συμπάθεια των Ελλήνων προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στηριζόμενοι σε μία νομική διάκριση. Στόχος τους είναι όλοι: και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό στη λογική της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας. Προετοιμάζουν το έδαφος για να ακολουθήσει η πολιτική τύπου Σαλβίνι της κυβέρνησης.  Δυστυχώς μαζί τους είναι κι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροδεξιοί», που «ούτε κατάλαβαν πως έγιναν φασίστες»!

Ο μετανάστης που πνίγηκε με το παιδάκι του στον Ρίο Γκράντε ήταν πρόσφυγας ή μετανάστης, αλήτη;

Μην αφήνετε το μίσος τους να δηλητηριάσει τις ψυχές.

Κανείς πρόσφυγας, κανείς μετανάστης να μην μείνει μόνος.

Η Ανθρωπιά θα νικήσει