ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι

Στράτος Δανιήλ: Ο τυφλός τραγουδιστή της Ομόνοιας

tiflostagoudistis

Οσοι και όσες είναι αρκετά μεγάλοι/ες έτσι ώστε να έτυχε να περάσουν στο τέλος της δεκαετίας του 70, αρχές της δεκαετίας του 80 από το υπόγειο της Ομόνοιας, εκτός από τα περίφημα πηγαδάκια, είναι σίγουρο ότι θα κάθισαν να ακούσουν τον τυφλό τραγουδιστή με το ακορντεόν, που τραγουδούσε είτε μόνος του είτε με συνοδεία (μερικές φορές) μιας άλλης τυφλής

Να τι έχει αναρτήσει χρήστης του facebook στην σχετική σελίδα

Έφηβος εγω τότε το 83- 84 περνώντας από τον υπόγειο της ομονοίας ακουσα απο μακρυά τραγούδι με ακορντεόν,κινήθηκα προς εκεί,ο κοσμος ηταν πολλύς εχοντας κυκλώσει ασφυχτικά τον ακορντεονίστα. Εσπρωξα κάποιους να ενοίξω δρόμο να τόν δώ απο κοντά, με δυσκολία καταφερα να πλησιάσω, γιατί κανείς απο τούς εκεί ακροατές δεν είθελε να χάσει την οπτική επαφη με τον μουσικό.Τά κατάφερα,καί με δέος είδα πως ο άνθρωπος αυτός είναι τυφλός. Εμεινα μαγνητισμένος να ακούω τά απίθανα σολαρίσματα καί τόν τρόπο πού προσάρμοζε τη φωνή του στά “γυρίσματα”,Καθ ότι καί εγώ εκορντεονίστας ερασιτέχνης, ο θαυμασμός μου με δρόγκεψε. Τά έβαλα με το Θεό μέ ένα τεράστιο γιατί καί με ένα οργισμένο γαμώτο.Θαύμασα τή φωνή του καί με όλη του τη μεγαλοπρέπεια που δίνει η πνευματική δίναμη στον άνθρωπο. Με βαριά Βήματα καί με βουρκωμένα μάτια έφυγα καί λίγο λίγο καθώς σκεπτώμουν τίς ικανότητες στη μουσική αυτού τού ανθρώπου στέγνωναν τά μάτια μου καί συγχωρούσα καί τό θεό…!

Τον τυφλό τραγουδιστή τον έλεγαν Στράτο Δανιήλ και όπως σημειώνει ένας άλλος χρήστης

Aris Paizmavrak Τον Στράτο είχα την τύχη και την τιμή να τον ακούσω στα μέσα του ’90, όταν έπαιζε και τραγουδούσε στο σταθμό της Ομόνοιας, στην έξοδο της οδού Αθηνάς. Ο άνθρωπος εκτός του ότι ήταν φοβερός παίκτης, είχε φωνάρα και το σημαντικότερο ήταν πως τα τραγούδια τα έλεγε με ψυχή και συναίσθημα. Χωρίς υπερβολή, ήταν μεγάλη επιρροή για εμένα κι αποτέλεσε κίνητρο για να ξεκινήσω μετά από κάποια χρόνια να παίζω ακκορντεόν (1996). Αθάνατος! Τέτοιοι καλλιτέχνες βγαίνουν ένας στα 100 χρόνια!

ο Στράτος Δανιήλ, ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν στον αγώνα των τυφλών το 1976.

Να τι γράφει η κόρη του Κική Δανιήλ, σε ένα φόρουμ”

ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΙΚΗ ΔΑΝΙΗΛ Κ ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΕΙΑ! ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΟΠΩΣ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΒΛΕΠΕΤΕ! ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Κ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ! ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!! ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Κ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΕΙΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΗΤΕ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ 2009.

Κάπου είχε γραφτεί ότι ήταν από τον Μεσαγρό της Γέρας, δεν το έχουμε όμως επιβεβαιώσει, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος αυτός, αξίζει έστω και αυτή τη μικρή παρουσίαση στις στήλες μας!

Update: Νεότερες πληροφορίες μας λένε ότι ο Στράτος Δανιήλ, ήταν από τον Παπάδο

Σχετική σελίδα στο facebook