ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Δεύτερο Θέμα

592 Μ/Κ ΤΠ: Φαντάροι είμαστε όχι ζώα

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.Οι τρομερές περικοπές της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Άμυνας στα κονδύλια που αφορούν τη διαβίωση των φαντάρων έχουν δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις.Οι φαντάροι στερούνται το φαγητό.Το νερό.Την υγιεινή.Ακόμη και η θέρμανση, ακόμη και σε στρατόπεδα της παραμεθορίου ή ορεινών περιοχών όπου το κρύο τσούζει… είναι ανύπαρκτη!
Σε επιστολή καταγγελίας τους φαντάροι από το 592 Μ/Κ ΤΠ περνάμε ακριβώς τα ίδια που καταγγέλλουν φαντάροι από το 647 Μ/Κ ΤΠ.Μας γράφουν:Το πράγμα έχει ξέφυγει.Αν είναι δυνατόν.Φαντάροι είμαστε όχι Ζώα.Θυμίζουμε τι έγραφαν οι συνάδελφοι στην προηγούμενη επιστολή τους:647 Μ/Κ ΤΠ Λιτόχωρο: δεν είμαστε τα σκουπίδια σας… Φτάνει πια!

Στο Λιτόχωρο ο Στρατός κρατά τις παραδόσεις:έχει τους φαντάρους σε συνθήκες 1940 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Είμαστε στρατιώτες του 647 Μ/Κ ΤΠ και σας γράφουμε γιατί πέρα από τις αναφορές τα παράπονα μας πέφτουν στο κενό. Είμαστε η 363 σειρά μια από τις μεγαλύτερες που έχουν μπει και κάθε μέρα μας φέρονται σαν αναλώσιμα υλικά ή καλύτερα σαν σκουπίδια.Στο κυρίως θέμα.Εν έτη 2020 είναι απαράδεκτο μα κρυώνουν οι φαντάροι σε μεγάλο βαθμό μέχρι δηλαδή να αρρωσταίνουμε και να βγαίνουμε Ελεύθεροι Υπηρεσίας.Το κρύο στο θάλαμο είναι μόνιμο, τα παράθυρα μπάζουν το ίδιο και οι πόρτες.Τα καλοριφέρ είναι σαν διακοσμητικά και ανάβουν μόνο για 6 ώρες την ημέρα και από αυτές οι 2 (06.00-08.00) είναι παντελώς άχρηστες καθώς δεν είναι κανείς στον θάλαμο. Μας είχαν πει ότι μόνο σε περίπτωση παγετού και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός θα ανάβουν παραπάνω. Έχουμε κάνει παράπονο σε ΑΥΔΜ και αυτός μας ξεφορτώθηκε με την ατάκα «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ντύσου καλύτερα και σκεπάσου»…. ενώ στο θάλαμο του έκαιγε ολημερίς το κλιματιστικό. 
Αγοράσαμε ένα ηλεκτρικό σομπάκι μπας και σπάσει λίγο τα βραδιά η παγωνιά αλλά δυστυχώς αυτό κατασχέθηκε γιατί μας είπαν ότι θα «πέσει» το ρεύμα κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς τα κλιματιστικά όπως είπα και πριν δεν κλείνουν ποτέ. 
Στη συνέχεια, πέρα από τη μόνιμη εμπλοκή, η καθημερινή αγγαρεία είναι το κάτι άλλο. 
Πριν πάμε για σκοπιά αγγαρεία , γυρνώντας από την από σκοπιά κρύο στο θάλαμο και καμία ξεκούραση. 
Οι Διοικούντες κάθε πρωί στην Ταγματική αναφορά αδιαφορούν παντελώς για την κατάσταση στους θαλάμους αλλά παρόλα αυτά μας θέλουν και υγιείς να βγάζουμε υπηρεσίες. 
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. 
Είμαστε η μόνη μονάδα που τα περνάει όλα αυτά στο Λιτόχωρο .
Απαιτούμε την παρέμβαση του ΓΕΣ γιατί όλες οι προσπάθειες δεν βγήκαν πουθενά .
ΣΧΟΛΙΟ
Ενώ καταγγέλλουν αυτές τις αθλιότητες οι φαντάροι, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να δώσει 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς για να κερδίζουν περισσότερα ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης.
Η ξιπασιά των Στρατιωτικών είναι παροιμιώδης.
Αυτοί οι Αρχι-τεμπέληδες, οι αισχροί καλοπερασάκηδες, οι καλοπληρωμένοι στρατιωτικοί που απαιτούν να τους Υπηρετούμε από την ζεστούλα τους  μας συμβουλεύουν πως να υπομένουμε στο κρύο!
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος και ο Στρατηγός που είναι; Τι κάνουν;
Στο ΓΕΣ όλοι καλά. Ο ΑΓΕΣ Λαλούσης πως τα βλέπει όλα αυτά; Συνάδελφοι φαντάροι αντιδράστε. Να βγούμε μαζικά παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία. Γιατί οι γονείς δεν αντιδρούν; Γιατί δεν διαμαρτύρονται;
Παιδιά, μόνο με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να τους αντισταθούμε.ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ