ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ένα γαμώτο αρκεί για να τους συντρίψει

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

 

Αυτό που ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι φυσιολογικό. Δεν έχει καμία σχέση με τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης, δεν έχει καμία σχέση ακόμα και με τον τρόπο που κυβερνούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί με απόλυτο κυνισμό και ψυχρότητα ένα πρωτοφανές project ελέγχου της σκέψης των πολιτών και παραπλάνησης της κοινωνίας. Ο άνθρωπος που δεν είχε αναστολές να στήσει ένα μοναδικό σύστημα παρακολουθήσεων που περιλάμβανε τους μισούς υπουργούς του, την μισή ηγεσία του στρατεύματος και την μισή οικογένεια του, είναι ικανός για όλα. Μυρίζει την εξουσία μυρίζει το χρήμα και δεν τον σταματά τίποτα.

Σήμερα στην Ελλάδα το μοντέλο διακυβέρνησης είναι ο Τραμπισμός στην ακραία μορφή του. Ακραία προπαγάνδα με κύριο συστατικό της τα ψέματα, την διαστρέβλωση των γεγονότων και την απόκρυψη της αλήθειας. Κι όλα αυτά στηρίζονται σ‘έναν πρωτοφανή έλεγχο των ΜΜΕ.

Μην κοροϊδευόμαστε. Το παιχνίδι γίνεται με απόλυτα άνισους όρους. Είναι εξαγορασμένο και στημένο. Μόνον οι πολιτικά αφελείς, οι ιδιοτελείς και κάποιοι πρώην γίγαντες της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας  καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν άραγε τι; 

Ας μην μιλήσουμε σήμερα για αριστερά, κεντροαριστερά, ριζοσπαστική αριστερά ή σοσιαλδημοκρατία. Ας μην αναζητήσουμε τις μεγάλες ιδέες και τις μεγάλες αλήθειες. Ας μην μιλάμε «για νίκες που το μέλλον θα φέρει»*. Ας αρκεστούμε στα πεζά, επίπεδα λόγια. Ας μιλήσουμε για το γαμώτο. Για το γαμώτο να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας, για το γαμώτο να μας θεωρούν ηλίθιους που μπορούν να μας κατευθύνουν, για το γαμώτο ένας «πρίγκιπας» καρικατούρα να θέλει να γαντζωθεί με κάθε τρόπο στο σβέρκο μας. Ας μιλήσουμε για το γαμώτο, τον εγωισμό και την περηφάνια μας που δεν καταδέχονται να μας συμπεριφέρονται  ως υποχείρια και να μας προσβάλουν.

Κι αν καταφέρουμε και μιλήσουμε για το γαμώτο και τον εγωισμό μας, για τις ζωές μας  που προσπαθούν να κουρελιάσουν, για τις σκέψεις μας που προσπαθούν να ελέγξουν, τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους αυτούς. Μαζί με  τον Τραμπισμό και τον αδίστακτο πρίγκιπα τους.

Αυτό το γαμώτο αρκεί για να τους συντρίψει.

 

*Μπέρτολτ Μπρεχτ