ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα μέσα από τη ΓΑΔΑ

 

Ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών δικάζεται τη Δευτέρα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι συνέβη.

Αρνιόμαστε να μπούμε στη λογική ότι ένα παιδί μπορεί να δικάζεται για κακούργημα. Από τη Πέμπτη που του πέρασαν χειροπέδες, «φιλοξενείται» στη ΓΑΔΑ χωρίς κανείς να τον συναντά παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειας. Ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών στη ΓΑΔΑ. Φιλοξενούμενο…

Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Κάτι τρομερό θα έγινε. Μήπως είχε οffshore και φοροδιέφευγε; Μήπως δεν έκανε δήλωση πόθεν έσχες λόγω διάστασης με τη σύζυγό του; Μήπως είχε δωροδοκηθεί από τη NOVARTIS; Μήπως πέταξε δύο εκατομμύριο ευρώ στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας; Μήπως ήταν υπεύθυνο για τις μάσκες γίγαντες που μοίρασαν στα σχολεία;

Κάτι φοβερό θα έκανε.
Ένα παιδί δεκατεσσάρων ετών δικάζεται τη Δευτέρα σε βαθμό κακουργήματος. Σίγουρα ο Μητσοτάκης κι ο Χρυσοχοΐδης θα έχουν τους σοβαρούς λόγους τους που το συνέλαβαν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που φοιτά ο εγκληματίας, κ.Χριστίνα Χριστίδου, σε ανάρτηση της στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Χαλανδρίου, αναφέρει:

«O μαθητής της Γ’ Γυμνασίου εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε  στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας… Πέρασε δύο φορές από σωματικό έλεγχο και, αν και δεν έφερε οτιδήποτε παράνομο, εν τέλει οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα…Λίγες μέρες πριν είχε εκλεγεί στο 15μελές του σχολείου του και ψηφίστηκε από αυτό για τη θέση του γραμματέα. Αποτελεί ένα από τα ενεργά και μυαλωμένα παιδιά του σχολείου που ξεχωρίζει μέσα στη μικρή σχολική κοινότητα του γυμνασίου μας… Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκε στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Όχι μόνο γιατί την ώρα που ψώνιζε από μαγαζί, ο μαγαζάτορας τους πέταξε έξω, μιας και λόγω της έκρυθμης κατάστασης αποφάσισε να κλείσει. Όχι μόνο γιατί αμέσως μετά, στον σωρό, πιάστηκε χωρίς να ξέρει καν τον λόγο, χωρίς να έχει τίποτα πάνω του που να δηλώνει και να αποδεικνύει «κακουργηματική» πρόθεση… Αλλά και γιατί ζει σε μία χώρα που οι ελευθερίες δοκιμάζονται, όπου οι νέοι απαγορεύεται να ομιλούν, όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης. Όπου η μόνιμη απάντηση σε
οτιδήποτε είναι πρώτα η βία και μάλιστα απέναντι σε παιδιά και μετά όλα τα άλλα. Στο Βαγγέλη περάσαν χειροπέδες την Πέμπτη. Μέχρι την Δευτέρα θα έχει περάσει 3 άγρια βράδια φιλοξενούμενος στην ΓΑΔΑ χωρίς κανείς να μπορεί να τον δει, παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειάς του. Και είναι 14 χρονών….
»

Το κακό έχει παραγίνει. Κάτι δεν πάει καλά. Τι μπορεί να έκανε ένα παιδί και του φοράνε χειροπέδες; Τι μπορεί να έκανε και το κατηγορούν για κακούργημα; Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το πανδημοκρατικό συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια που την επέβαλε, ενόχλησε την κυβέρνηση. Γι αυτό το διέλυσε άρον- άρον. Δεν θέλουν ενεργούς πολίτες. Θέλουν ηττημένους που να ενημερώνονται από τη λίστα Πέτσα. Θέλουν ενεργούμενα του ΔΟΜ και του ΣΚΑΙ. Μισούν αυτούς που τους αμφισβητούν ας είναι και μικροί μαθητές.
Οι πραιτοριανοί του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, τρομοκρατούν τον κόσμο. Συλλαμβάνουν παιδιά. Νομίζουν ότι θα μας κάνουν μια χώρα ηλίθιων δούλων. Έτσι νομίζουν. Δεν θα τους περάσει. Το ποτήρι σταγόνα-σταγόνα γεμίζει. Θα έρθει η ώρα που θα ξεχειλίσει.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου προς τιμή της κατήγγειλετη βαναυσότητα. Συνεχίζει:

«Ο Βαγγέλης έκανε το λάθος να ζει  σε μία εποχή τεράτων. Μία επίφαση Δημοκρατίας που κορόιδευε το καλοκαίρι αυξάνοντας τον αριθμό των συμμαθητών του μέσα στην τάξη. Μετά κάποιοι τον γελοιοποιούσαν παραγγέλνοντας μάσκες που θα τον προστάτευαν σε μέγεθος ανθρώπου που ο Δαρβίνος δεν έχει καταγράψει. Μετά τον συνέλαβαν… Η θέση του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη είναι στο σχολείο του, να μαθαίνει και να διδάσκεται από τον πλούτο της γνώσης που τον περιβάλει να ασκεί τα δικαιώματα του και  να μαθαίνει τις υποχρεώσεις του γευόμενος μια ζωή που οι ελευθερίες που γενιές πάλεψαν για να υπάρχουν θα υπάρχουν και για αυτόν.  Θέλουμε τον Βαγγέλη κοντά μας. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους. Ας σταματήσει η κατατρομοκράτηση των παιδιών μας και να συμφιλιωθούμε με το αυτονόητο: τα παιδιά μας δεν βγαίνουν τυχαία στον δρόμο. Ας τα ακούσουμε πριν να είναι αργά. Καλούμε παιδιά και γονείς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Βαγγέλης Γρηγορίου πρέπει να γυρίσει στο σχολείο του».