ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ακόμα και η επικοινωνία είναι αδυναμία πλέον για την κυβέρνηση

Tην ώρα που τα Βίλια καίγονταν, το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού επέλεξε να τον βάλει να παρουσιάσει τον Σταυρό Μπένο, ευβοιάρχη και γενικό ανασυγκροτητή της περιοχής.

Και δώστου χαμογελάκια πάλι, διότι «η εξωλεκτικη επικοινωνία του πρωθυπουργού πρέπει να δείχνει ότι προχωράμε μπροστά».

Κατανοώ τους τύπους που επιβάλλουν αυτά τα μασκαραλίκια στην κυβέρνηση. It’s only logical, που λέμε και στην Εύβοια, όταν νομίζεις ότι όλα είναι επικοινωνία, να προσπαθείς ατσούμπαλα προς αυτή την κατεύθυνση νομίζοντας πως καινοτομείς.

Οι επικοινωνιολόγοι τους φαντάζουν άκαιροι, μοιάζουν να έχουν χάσει την πρόνοια για το σωστό timing. Όταν μαίνεται ανεξέλεγκτη μια μόνο φωτιά, χωρίς μποφόρ εδώ και τρεις μέρες δε μπορείς να ανακοινώνεις πως σε κάποια άλλη περιοχή οι κάτοικοι σε λίγα χρόνια θα κάνουν μπάνιο σε γάλα γαϊδάρας.

Είναι επίσης και τεμπέληδες. Αφού στήσαμε το σκηνικό της τεχνοκρατικής μας «υποδειγματικότητας» για την Εύβοια, μη το χαλάσουμε ρε παιδιά, το πάμε όπως είναι, δεν πειράζει που τα Βίλια καίγονται. Θα κουραστούμε να ξεστήσουμε και να ξαναστήσουμε τη φασούλα. Λες και γυρίζουμε ταινία και δε πρέπει να χάσει λεφτά το στούντιο.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η ευρύτερη Αττική καίγεται, για τρίτη φορά φέτος με πολλές χιλιάδες στρέμματα και δάσους να χάνονται εσύ να κάνεις ανακοινώσεις για αλλού. Είναι δυνατόν μόνο υπό την προϋπόθεση, πως θα κάνεις ανακοινώσεις και για την Αττική. Ή μήπως στην Αττική δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση;

Αστοχίες και σύγχυση την ώρα μιας μάχης υπάρχουν πάντα. Εντούτοις προσχεδιασμένα φάουλ για κόκκινη κάρτα δεν επιτρέπονται από ένα κόμμα που χαλάει εκατομμύρια για να δείχνει πως δεν τα κάνει, για ένα κόμμα που βάσισε μέρος της αφήγησής του στην επιτελικότητα.

Η ραγδαια πτώση της ΝΔ από το Σεπτέμβριο και ιδιαιτέρως από το επόμενο καλοκαίρι είναι βέβαιη. Αυτό όμως δεν απαντάει σε τίποτα απ’ αυτά που έγιναν. Κάποιος πολιτικός φορέας οφείλει να θέσει τις σωστές ερωτήσεις, αυτές δηλαδή που ρωτάνε οι άνδρες και γυναίκες που πλήττονται.