ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Αντί κυβέρνησης, προέκυψε εταιρεία!

 

ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ τσιτάτα δεν είναι παντός καιρού και παντός τόπου. Οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντι στου χορηγούς που στήριξαν την επάνοδό της στην εξουσία και καθορίζουν κυρίως τους οικονομικούς στόχους είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάμποσοι χορηγοί μάλιστα έχουν υπουργούς της «αρεσκείας» τους. Τα πιστοποιητικά κομματικών φρονημάτων καθορίζουν όλες τις επιλογές προσώπων.

ΕΙΧΑΝ υποσχεθεί όμως ανάπτυξη, μείωση των φόρων και της ανεργίας. Αυτά πριν καταλάβουν την εξουσία, διότι μετά αποκαλύφθηκε βήμα – βήμα η αποστολή τους. Ποια ήταν; Αυτή που διατύπωσε στις 10 Δεκεμβρίου του 2019 ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης στη Νέα Υόρκη μιλώντας σε Αμερικανούς επενδυτές για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα.

ΕΙΠΕ λοιπόν με στόμφο ο εθνικόφρων πατριώτης: «Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα… Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη».  Έσπευσε κανείς; Ούτε ένας. Ποιος σοβαρός επενδυτής δεν θα φοβόταν ακούγοντας τον  Άδωνι σε μια τόσο εσωστρεφή οικονομία;

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ τους χάλασε μερικώς τα σχέδια, αλλά αυτοί δεν διστάζουν να παραβιάζουν όποιον νόμο εμποδίζει την «όρεξή» τους. Πρόσφατο παράδειγμα η υπογραφή της «τροποποιημένης» σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ελληνικός Χρυσός που εκχωρεί στην εταιρεία επιπλέον δικαιώματα με «νομικές δικλείδες που θωρακίζουν την επένδυση απέναντι σε απρόβλεπτους, ανασταλτικούς παράγοντες» που πιθανότατα θα εμποδίζουν παρεμβάσεις μελλοντικών κυβερνήσεων!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ; Καμιά κυβέρνηση στο μέλλον δεν θα μπορεί να ασκήσει έλεγχο για παρανομίες και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Οι επιχειρήσεις δεν δεσμεύονται από τους νόμους και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Πρότειναν μάλιστα και καθεστώς ασυλίας για τραπεζικά στελέχη και απαλλαγή από κάθε ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που έχουν λάβει!

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ του δημόσιου τομέα ώστε να παραχωρηθεί επιχειρηματικό έδαφος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε εθνικού χαρακτήρα τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η ενέργεια και το νερό, συνεχίζεται, παρότι η εποχή δεν προσφέρεται για υψηλά τιμήματα. Δεν έχει καμία σημασία όμως. Αυτοί δεν νιώθουν κυβέρνηση. Λειτουργούν ως εταιρεία που μόνο πουλάει. Και βιάζονται πολύ.

ΙΔΟΥ ένα παράδειγμα: Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην εξειδίκευση των μέτρων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ανέφερε, μεταξύ άλλων, εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων έως 80% στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Δηλαδή; Δηλαδή τρέξτε για να σωθείτε στις ιδιωτικές μονάδες Υγείας. Κι αν δεν έχετε χρήματα, ξεπουλήστε όσα τιμαλφή σας έχουν απομείνει ή ξεπουλήστε σπίτια και οικόπεδα.

«ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ και τίποτα, μειώσαμε κατά 400.000 τον αριθμό των εργαζομένων και το Δημόσιο δεν κατέρρευσε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφορικά με την τρομακτική μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, αφήνοντας χιλιάδες κενά σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία και η εκπαίδευση, διαλύοντας κάθε κομμάτι του κοινωνικού κράτους.

ΚΙ ΑΠΟ lockdown πώς πάμε; Σοβαρός και με ηγετικό στιλ, ο πρωθυπουργός έκανε νέο διάγγελμα για να μας προστατεύσει. Ξέχασε ότι σε ένα παλιότερο διάγγελμα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2020 είχε πει με χαμόγελα αισιοδοξίας: «Μετατρέπουμε το καλοκαίρι σε καιρό σποράς ώστε το φθινόπωρο να γίνει η άνοιξη της ελπίδας και να ανατείλει μέσα στον χειμώνα του 2020 και την άνοιξη του 2021 ο ζεστός ήλιος της ανάπτυξης». Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι.

ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος που δήλωσε: «Τελικά πάμε για γενικό lockdown ύστερα από μήνες… εξορκισμού του lockdown που μόνο εγώ εξηγούσα από τους πολιτικούς ότι ήταν αναπόφευκτο. Καιρός να αποκτήσει το επιτελικό κράτος επιτελική σκέψη (!). Από την άνοιξη του 2020 οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας είναι άστοχες».

ΑΣ ΕΙΝΑΙ καλά ο έλεγχος της ενημέρωσης από τις εφοπλιστικές οικογένειες που προστατεύουν την εξουσία ελέγχοντας την αντιπολίτευση και όσους την ενοχλούν. Και για όσους την ενοχλούν στους δρόμους, εκεί τους περιμένουν οι ασυγκράτητοι νταήδες της αστυνομίας, που χωρίς διακριτικά και φραγμούς, ελέω Χρυσοχοΐδη, τους ξυλοφορτώνουν με μόνιμο επιχείρημα: αντίσταση κατά της αρχής.

ΕΙΝΑΙ αδίστακτοι, είναι επικίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον της χώρας.