ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Αν είσαι φασίστας, ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα

Αν είσαι φασίστας από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και θέλεις να εξασκήσεις το μίσος σου χωρίς συνέπειες, ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα.

Αν φοβάσαι ότι μπορεί να συλληφθείς και να καταδικαστείς για δολοφονικές επιθέσεις ή να έχεις τρεχάματα, μην καθυστερείς. Πάρε αεροπλάνο και επισκέψου σήμερα ένα ελληνικό νησί και ζήσε μια πραγματική εμπειρία.

Έχεις όπλα και σφαίρες που σκουριάζουν και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Μην αργείς. Κλείσε τώρα θέση για τον φασιστικό παράδεισο.

Γιατί πού αλλού μπορεί ένας φασίστας να πυροβολήσει, να δολοφονήσει, να επιτεθεί, να κάψει, να απειλήσει, να προπηλακίσει, να τραμπουκίσει, να εισβάλει σε σπίτια, να σπάσει αυτοκίνητα, να επιτεθεί σε ανήλικα ή γυναίκες, να χτυπήσει δημοσιογράφους, γιατρούς ή δικηγόρους και η δικαιοσύνη να φροντίζει να μην έχει πρακτικά καμία συνέπεια; Παράλληλα, τοπικές και άλλες αρχές να μη μπαίνουν καν στον κόπο να καταδικάσουν- έστω για τα μάτια του κόσμου- μια τέτοια επίθεση.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε στα νησιά και στον Έβρο να διαπράττονται φρικαλεότητες. Λίγες τρίχες σηκώθηκαν από την ανατριχίλα. Λίγα στομάχια σφίχτηκαν από απέχθεια. Λίγες καρδιές χτύπησαν πιο δυνατά από φόβο. Η πλειοψηφία της κοινωνίας υποδέχτηκε με ικανοποίηση τις ειδήσεις για τις επιθέσεις σε πρόσφυγες. Άκουσε χωρίς να προβληματιστεί τον κυβερνητικό και παρακυβερνητικό μιντιακό στρατό να αναφωνούν με ένα στόμα «fake news» για κάθε είδηση ότι στα σύνορα στον Έβρο πυροβολούνται και δολοφονούνται εν ψυχρώ κατατρεγμένοι άνθρωποι. Υποστήριξε όσους φώναζαν «εμείς τι φταίμε, δε σε γκαστρώσαμε εμείς». Σκέφτηκε ότι δεν φταίει σε κάτι που πεθαίνουν παιδιά, καίγονται ζωντανά μέσα στη Μόρια γιατί στο κάτω-κάτω, τι δουλειά έχουν εδώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι φτάσαμε στη στιγμή που σηκώθηκε άλλη μια καραμπίνα και στράφηκε δολοφονικά προς τους πρόσφυγες τραυματίζοντας δύο από αυτούς. Καθόλου τυχαίο που βρέθηκαν πολλοί να συμπαρασταθούν σε έναν παρά λίγο δολοφόνο. Επίσης, καθόλου τυχαίο ότι κι αυτός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως είχε συμβεί σε αυτούς που διέπραξαν το πογκρόμ του Απριλίου του 2018, αυτούς που συνελήφθησαν ως μέλη ταγμάτων εφόδου στη Μόρια τον Φλεβάρη.

Κράτος και παρακράτος λειτουργούν μαζί και έχουν δημιουργήσει ένα φασιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τίποτα πια δεν θεωρείται ακραίο. Ο κάθε Ελληναράς, κυρ-Παντελής, οργανωμένος νεοναζί, ψεκασμένος φασίστας, το κάθε οπλισμένο καθίκι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πάνω στους πρόσφυγες ή σε όσους τους συμπαραστέκονται. Καμία δικαιοσύνη, καμία αστυνομία καμία κρατική αρχή δεν θα του σταθεί εμπόδιο όσο ακραία και αν αυτός δράσει.

Και φυσικά αυτό δεν έχει τέλος. Οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό που ζουν στα νησιά κυκλοφορούν εδώ και καιρό με ένα στόχο στην πλάτη. Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και, πάμε και στοίχημα, θα βρεθεί κάποιος εισαγγελικός ή δικαστικός λειτουργός να αφήσει ελεύθερο τον δράστη. Θα βρεθούν και χιλιάδες από εκείνους οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους κάθε φορά που διαβάζουν μια είδηση για μια τυχαία δολοφονία ή για την απανθρωπιά του κάθε Σόιμπλε που δεν ενδιαφέρεται για την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά θα υποστηρίξουν το επόμενο φασιστικό κάθαρμα που θα κάνει την επόμενη δολοφονική επίθεση. Και τελικά, αν υπάρχει κάποιος πιο επικίνδυνος από αυτόν που σηκώνει το όπλο του και πυροβολεί αθώους ανθρώπους είναι αυτός που τον υποστηρίζει.