ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Απόστολος Λυκεσάς/Επιλοχίες και υποδεκανείς στο ΑΠΘ

 

Πάνε δύo χρόνια τώρα που στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, οι συμπέθεροι, Πρύτανης και Κυβέρνηση, επέβαλαν και το Αδιανόητο συζεύχτηκε τον Παραλογισμό με παρανυφάκια την Εμμονή και τις Ψευδαισθήσεις και καλεσμένους μόνο αστυνομικές δυνάμεις.

Τρέχουσα απόδειξη: την περασμένη Παρασκευή, φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του ΑΠΘ, προσερχόμενοι για εξετάσεις σε μάθημα της περιόδου, εκδιώχθηκαν από τη σχολή, διότι οι αστυνομικοί τούς πληροφόρησαν ότι λόγω αφίξεως του πρωθυπουργού στην πόλη, εκόντες άκοντες, είχαν αναλάβει χρέη κοσμητείας και απαγόρευαν, ειδικά εκείνη την ημέρα, τη διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εξεγερθούν τα Μη Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα. Πείσμονες, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη για μελέτη, πλην βρήκαν τα στόρια βαριά κατεβασμένα – προφανώς είχαν εντοπιστεί εξεγερτικές διαθέσεις στα συγγράμματα του Πλήθωνα Γεμιστού. Ο ενεστώς παραλογισμός παρατάθηκε όταν οι αστυνομικοί που εγκαταστάθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, δυο κλούβες άντρες κάθε μέρα, κατήγγειλαν ότι αυτό που ζουν μήνες τώρα είναι το αχανές πεδίο των πρυτανικών και κυβερνητικών ψευδαισθήσεων, καψόνι κανονικό. Διότι τους είπαν ότι θα φυλάνε σιταποθήκες, συγγνώμη βιβλιοθήκες, όμως μόνο ντουβάρια φυλάνε, σε μια νεότερη εκδοχή του παλαιού στρατιωτικού καψονιού, όταν οι νεοσύλλεκτοι υποχρεώνονταν από τους παλιότερους να κάνουν ερωτική εξομολόγηση στο κοντάρι με το οποίο ξεβούλωναν τις τουαλέτες.

Οι αστυνομικοί έχουν αντιληφθεί ότι, χειμώνα-καλοκαίρι, δεν υπάρχει πουθενά ίσκιος στο υπαίθριο κελί που τους υποχρεώνουν να στέκονται όρθιοι στο ένα πόδι και αρχίζουν να υποχονδριάζουν, καθώς χθες βράδυ κάποιους τους έντυσαν φωσφορούχους ΟΠΠΙ, και το πρώτο που έμαθαν ήταν να φωνάξουν την αστυνομία να τους σώσει από εχθρούς που δεν εμφανίζονται παρά μόνο για να δώσουν εξετάσεις. Κυβέρνηση και πρύτανης συμπεριφέρονται σαν επιλοχίας και υποδεκανέας που κομπάζουν στο ΚΨΜ γιατί μετέτρεψαν το Πανεπιστήμιο σε στρατώνα. Σίγουρα είναι Κόπερφιλντ που εξαφάνισαν τον Αριστοτέλη. Πού είναι το γραφείο του Α2;