ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Δημήτρης Νανούρης/Σιγή ιχθύος εις ένδειξιν ισχύος

Καθότι τυγχάνει βουλευτής και άρα εν δυνάμει θύμα υποκλοπής, ο Κυριάκος -το επώνυμο του οποίου έχω, ιδίως τώρα, χίλιους λόγους να παραλείπω ως αμετάπειστα προληπτικός- ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό για τις παρακολουθήσεις του Ν. Ανδρουλάκη, του Θ. Κουκάκη και ουκ έστιν αριθμός πολιτικών και δημοσιογράφων.

Αγνοεί ως εκ τούτου, βαθύς γνώστης καθόσον, εάν τα καϊνάρια που έμπασε από την πίσω πόρτα στην ΕΥΠ έχουν παγιδεύσει -ο μη γένοιτο- και η δική του τηλεφωνική συσκευή. Οι εποχές είναι μυστήριες. Δεν ξέρεις από πού να περιμένεις τη στραβή, ούτε τίνος τα επείσακτα ώτα κρυφακούνε τις μυστικές συνομιλίες σου με καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, παραλήπτες της λίστας Πέτσα και λογής λογής ευνοούμενους καρχαρίες που καταβροχθίζουν με τις ευλογίες σου τη θαλάσσια μικροπανίδα. Υπάρχουν, δυστυχώς, ελάχιστα μεν, αλλά ανεξάρτητα ΜΜΕ πρόθυμα να σκαλίσουν την κόπρο του Αυγείου.

Φως φανάρι πως πρέπει να φυλάγεσαι πανταχόθεν. Να καλύπτεις τα νώτα σου, βρε αδερφέ. Να τρελάνεις, εν ανάγκη, τα αδιάκριτα αυτιά που ελλοχεύουν στην αντίπερα όχθη του Πρέντατορ. Και η πρωθυπουργάρα μας βρήκε τη λύση της βασανιστικής άσκησης. Οχι μονάχος του, βέβαια. Πού τέτοιες ικανότητες! Του παραστάθηκαν, πασάροντάς του σκονάκι κρυφά απ’ τον επιτηρητή, οι μυστικοσύμβουλοι και οι λογογράφοι του, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δεν εννοούσαν να διακόψουν επ’ ουδενί λόγω την αυγουστιάτικη ραστώνη τους.

Αντιπαρήλθαν την απόγνωσή τους, συνιστώντας του να τηρήσει σιγήν ιχθύος ως δείγμα ισχύος. Εύκολο, αν κρίνουμε από το σύνηθες ύφος ροφού στο σπινθηροβόλο βλέμμα του. Να μη βγάλει κιχ για την ουσία της υπόθεσης. Να παραστήσει τον ψόφιο κοριό περί ταμπακέρας. Πρόβαρε τσάτρα πάτρα τον ρόλο στην ξαπλώστρα, αφού η διαρκής και επίπονος ενασχόλησή του με το κατεπείγον ζήτημα των διακοπών δεν του επιτρέπει συχνές επισκέψεις στα παραμορφωτικά κάτοπτρα του Μαξίμου.

Οποία επιτυχία! Τρεις φορές κλήθηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου και δεν έκανε κουβέντα για τα κατορθώματα της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Λέξη για τη μεταμεσονύκτια τροπολογία που την έθεσε υπό την απόλυτη εποπτεία και ευθύνη του. Αχνα για την αλλαγή νόμου προκειμένου να τοποθετηθεί στη διοίκησή της ο ανεπαρκής «άριστος» Κοντός μεν, πλην Λέων. Ψέλλισε μόνο κάτι ακατάληπτα για νόμιμες επισυνδέσεις και τυχαίες συνακροάσεις. Του τα ’σουραν με διασταυρούμενα πυρά οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά τι τα θες: Στου ΚΑΦΑΟ την πόρτα, μάζεψε τα μπαγκάζια σου και δίνε του!