ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Ζωή Χαλιδιά / Εκκενώσεις «Ο Κούγιας»

Αδυνατούμε πλέον να διαχειριστούμε την καθημερινή φρίκη. Παράγεται και αναπαράγεται πολύ περισσότερη από όση μπορούμε να αντέξει ο νους του ανθρώπου. Και η ωμή αλήθεια είναι ότι: όποιος βιαστής έχει εξουσία ή συναναστρέφεται με αυτή, χρειάζεται ένα Κούγια για «υπεράσπιση», δύο τρία κανάλια, καμιά εικοσαριά «δημοσιογράφους» και έναν Μπαλάσκα.

Έτσι είναι, ένας σπέρνει, άλλος ποτίζει, κάποιος κοπρίζει και θεριεύει το κακό, απλώνοντας ρίζες στο σώμα της κοινωνίας.

Ο κος Κούγιας, είναι ο πάντα πρόθυμος δικηγόρος να ξεσκατώσει την ένστολη πελατεία του. Είτε αυτή είναι ο δολοφόνος και ειδικός φρουρός Κορκονέας είτε οι δύο διεστραμμένοι βιαστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του τμήματος Ομονοίας, που φέρει την παραπλανητική ταμπέλα «Αστυνομικό Τμήμα».

Γνωρίζουμε. Δουλειά των δικηγόρων είναι να υπερασπιστούν το θύμα ή τον κατηγορούμενο. Με ενδείξεις, τεκμήρια, πραγματογνωμοσύνες, μάρτυρες, έγραφα… Όχι όμως για τον κο Κούγια.

Η πάγια υπερασπιστική του γραμμή είναι να εκκενώνει τη χαβούζα του πελάτη του από τις βρωμιές του και στη συνέχεια να την αδειάζει πάνω στο θύμα. Την έχει αναγάγει σε τέχνη, επιστήμη και δημόσιο λόγο αυτή την πρακτική.

Τούτων δοθέντων, η 19χρονη σκληρά βιασθείσα κοπέλα, παρέσυρε τους αστυνομικούς προκειμένου να «ικανοποιήσει μία φαντασίωσή της». Και για να αθωώσει τους βιαστές πελάτες του, επικαλείται την ανθρώπινη φύση(!) που τους ανάγκασε να «υποκύψουν μη μπορώντας να πολεμήσουνε τη φύση».

Ωραία λοιπόν… Κι εμείς γνωρίζουμε πολλούς που έχουν άγριες σαδιστικές φαντασιώσεις με γνωστό Έλληνα ποινικολόγο, αλλά παρεμβαίνει ο πολιτισμός τους και ο νόμος και δεν υποκύπτουν. Παρ΄ όλο που η αγανάκτηση και η επιθυμία για δικαιοσύνη υπερβαίνει τους περιορισμούς αυτού του κόσμου.

Οι απεχθείς απόψεις, του κάθε Κούγια, Μπαλάσκα ή άλλου αστυνομικού, είναι η χαρά του πανελίστα. Γι΄αυτό και έχουν πρώτο τραπέζι πίστα στις τηλεοπτικές εκπομπές. Και μετά οργιζόμαστε με τον πατέρα του παιδοβιαστή Μίχου που δήλωσε on camera ότι «Οποιοσδήποτε να ήταν, άμα του κουνιόταν κάτι θα έκανε»…

Πάμε και στο δια ταύτα: Μπορεί κάποιος εισαγγελέας να μας ενημερώσει ποια άλλη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα, εκτός των αστυνομικών, έχει το προνόμιο τα μέλη της να αλλάζουν την αρχική τους κατάθεση με μία άλλη (που αγγίζει δε τα όρια της φαιδρότητας), για την κατηγορία ομαδικού βιασμού; Μια κατηγορία οποία αν επιβεβαιωθεί, επισύρει βαριές ποινές κάθειρξης και να μην προφυλακίζεται;