ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η Άνοιξη του ΑΠΘ

Έναν μήνα τώρα τα καναλια δεν βρήκαν μια λέξη να γράψουν για αυτο που δημιουργούν κάθε μέρα οι φοιτητές. Που πήραν ένα πανεπιστήμιο νεκρό από την κυβέρνηση και του εδωσαν ζωή
Τα κανάλια εναν μήνα δεν ανέφεραν μια λέξη για τα (αντί) μαθήματα, τις πολιτιστικές δράσεις, τις συνελεύσεις, τις τεράστιες διαδηλώσεις, το μπαζαρ βιβλίων, τα παιδάκια που βρήκαν έναν χώρο να παίζουν με ασφάλεια, τους χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και κατοίκους της πόλης που βρήκαν επιτέλους ελεύθερο χώρο να βγούνε μια βόλτα.
Όμως τα καναλια θυμήθηκαν να ασχοληθούν μονάχα για να δείξουν ένα πάρτυ στις 30 μέρες.
Φυσικά μετά από δημοσίευμα ενός τοπικού mainstream site που αναπαρήγαγε ξεδιάντροπα τις πληροφορίες της Ασφάλειας χωρίς καν την αντίθετη οπτική.
Όταν συζητούσαμε χθες αν θα μπει η αστυνομία έλεγα ότι σε αυτά συνήθως πριν από το γκλομπ του μπάτσου, έρχεται πρώτα το μικρόφωνο του μεγαλοδημοσιογράφου.
Και για να γίνει πιο κατανοητό το που το πάνε, πριν από αυτή τη νέα επίθεση του κατεστημένου έχει προηγηθεί μια Σύγκλητος που ο Πρύτανης προσπάθησε να περάσει τη θέση του για εκκένωση των φοιτητικών καταλήψεων. Αλλά δεν τα κατάφερε μετα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
Άλλωστε το 61 τα εκατό των πολιτών θεωρεί υπερβολική τη βία της αστυνομίας σύμφωνα με τις έρευνες.
Για την κυβέρνηση αυτό το κλίμα πρέπει να αλλάξει και για να το πετύχει αναζητά συμμάχους εκεί που ξέρει πως μπορεί να τους βρει. Στα οικόσιτα της λίστας Πέτσα.
Όμως ξημέρωσε μια καινούργια μέρα, οι φοιτητές μάζεψαν τα σκουπίδια συλλογικά, τα πέταξαν μαζί με την προηγούμενη νύχτα και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.
Για όσους έχουμε ζήσει το πανεπιστήμιο, αυτή είναι η Άνοιξη του ΑΠΘ.
Ας ανεβάσουμε όλοι μια εικόνα από όσα συμβαίνουν καθημερινά για να παρασύρουμε ολόκληρη τη χώρα.
Στην μηντιακη και αστυνομική περικύκλωση ας απαντήσουμε στην κυβέρνηση με περικύκλωση από κάθε Πανεπιστήμιο της χώρας.

ΥΓ1 Αυτό που γίνεται με τα (αντί) μαθήματα είναι ιστορικό. Διεξάγεται καθημερινά μια επανανοηματοδοτηση της γνώσης που τα αποτελέσματα της δεν φαίνονται ίσως άμεσα, αλλά σκάβει σε μεγάλο βάθος τους ανθρώπους και την κοινότητα. Παράγει μια αντι-ηγεμονικη αφήγηση σε επίπεδα που είχαμε παραμελήσει. Προσωπικά θα προσπαθήσω ανάμεσα σε δουλειές και υποχρεώσεις να διασωσω και να διαδωσω όσο περισσότερα μαθήματα μπορώ. Αύριο Δευτέρα θα πάω 12μιση να καταγράψω ένα (αντι)μάθημα για την Ιστορία του ΑΠΘ στον Μεσοπόλεμο.
Όποιος θέλει να βοηθήσει με την καταγραφή η όποιος θέλει να καταγραφεί το (αντί)μάθημα της σχολής του ας στείλει ένα μήνυμα μήπως και το καταφέρουμε.
ΥΓ2 Στηρίξτε την αντιπληροφορηση. Για κάθε έναν πληρωμένο Ρουφ που μεταδίδει, εμείς να έχουμε 100 καλούς αγωγούς μιας άλλης ενημέρωσης που είτε θα παράγουν είτε θα διακινούν το περιεχόμενο της ελευθερίας Ενάντια σε εκείνο της αστυνομίας
Υγ3 Μερικές σημερινές Φωτογραφίες που δε θα παίξουν σε κανένα κανάλι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι