ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η ευθύνη για το σκάνδαλο ανήκει στον πρωθυπουργό

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μια πολύ περίεργη -αλλά όχι πρωτοφανή- αντίληψη για τα μέσα ενημέρωσης. Θέλει να την υποστηρίζουν φανατικά και να τη λιβανίζουν, αναθεματίζοντας με τον ίδιο φανατισμό τους πολιτικούς αντιπάλους της. Το είδαμε όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, το διαπιστώνουμε καθημερινά από τότε που έγινε κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση έχει μια εξίσου πολύ περίεργη -αλλά όχι πρωτοφανή- αντίληψη για το μοίρασμα του κρατικού χρήματος. Κυρίαρχο δόγμα της είναι να εξυπηρετηθούν οι «ημέτεροι». Το διαπιστώσαμε αρκετές φορές στο παρελθόν και το επιβεβαιώσαμε με τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και στην υπόθεση των «βάουτσερ» στην περίοδο της καραντίνας.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση κρατικού χρήματος στα ΜΜΕ έχουμε δύο τρανταχτά παραδείγματα. Τον Δεκέμβριο, με τον κ. Πέτσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο -και τον Κυρ. Μητσοτάκη ως εντολέα-, επιχείρησε να εφαρμόσει την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του Τύπου.

Και αφού καταστρατήγησε κάθε διάταξη της νομοθεσίας, προσπάθησε να σκορπίσει κρατικό χρήμα όπου τη βόλευε – ακόμα και σε μια χυδαία και φασιστική φυλλάδα. Στη συνέχεια, μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε, πάγωσε τη χρηματοδότηση υποσχόμενη πως θα φέρει νέο πλαίσιο. Ακόμα το περιμένουμε. Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να χρηματοδοτηθούν κυρίως οι «ημέτεροι», μάλλον δεν θα χρηματοδοτηθεί κανένας.

Δεύτερο παράδειγμα είναι η διάθεση των 20 εκατ. ευρώ σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό. Με πρωταγωνιστή πάλι τον κ. Πέτσα και εντολέα τον Κυρ. Μητσοτάκη κόπηκαν από τη διαφημιστική δαπάνη ΜΜΕ που είναι υπαρκτά, εντάχθηκαν άλλα που είναι «ανύπαρκτα» και μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί τι ποσό δόθηκε σε κάθε μέσο ενημέρωσης και με ποια κριτήρια. Πλήρης αδιαφάνεια.

Ο Στ. Πέτσας ως εκτελεστικό όργανο του πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι τα κριτήρια δεν ήταν πολιτικά επειδή δόθηκε κρατική διαφήμιση στην «Αυγή», στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον «Ριζοσπάστη»!

Στην πραγματικότητα αποδεικνύει πως μόνο πολιτικά ήταν τα κριτήρια και ακριβώς γι” αυτό χρηματοδοτήθηκαν οι τρεις αυτές εφημερίδες ως το άλλοθι της κυβέρνησης και ως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πρόκειται για σκάνδαλο και ακριβώς γι” αυτόν τον λόγο ο κ. Πέτσας πρέπει να πάει σπίτι του. Κύριος υπεύθυνος, όμως, είναι ο πρωθυπουργός.