ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Πρώτο Θέμα

Η Μεταδημοκρατία διά στόματος Πρετεντέρη. Ή αλλιώς τι μας περιμένει…

Ο κυνισμός και η έλλειψη κάθε αναστολής, γιά το πως φαντασιώνονται το μέλλον της ενημέρωσης, ξεχειλίζει μέσα από το άρθρο στα ΝΕΑ του Γιάννη Πρετεντέρη. Ένα μέλλον ζοφερό ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο υπέρ των συμφερόντων μιάς κλίκας μιντιαρχών, πλουτοκρατών, σε βάρος των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, του απλού κόσμου.Έτσι σχεδιάζουν το μέλλον μας. Εγκλωβισμένους να μην μπορούμε να αντιδράσουμε!

Μας το λένε κατάμουτρα. Χωρίς να διστάζουν!

Στο χέρι μας είναι να μην το δεχτούμε…

Αντιγράφω απ’ο το https://tvxs.gr/ .

“Πλέον κανένας επιχειρηματίας δεν θα σύρει τον χορό της αντιπολίτευσης στο νέο Πρωθυπουργό, εκτιμά ο Γιάννης Πρετεντέρης μέσω της στήλης που αρθρογραφεί στα Νέα.

Συνοψίζοντας τα παιχνίδια των επιχειρηματιών και τις σχέσεις των μίντια με τη νέα κυβέρνηση, ο Πρετεντέρης γράφει χωρίς ενδοιασμό: «… Υποθέτω πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περίμενε από τους κ.κ. Σαββίδη, Μελισσανίδη ή Βαρδινογιάννη να σύρουν το χορό της αντιπολίτευσης στο νέο Πρωθυπουργό. Ούτως ή άλλως, το οικονομικό κλίμα στο οποίο προσβλέπει η κυβέρνηση είναι γενικά ευνοϊκό για τον επιχειρηματικό κόσμο πέρα από αντιδικίες κι ανταγωνισμούς»

Και στη συνέχεια προχωρά σε μια κυνική ομολογία για την ενημέρωση στην εποχή της Μεταδημοκρατίαςαποκαλύπτοντας την καθεστωτική αντίληψη και τους σχεδιασμούς της μιντιακής ελίτ: «Εκ των πραγμάτων το μιντιακό τοπίο θα μεταβληθεί εντυπωσιακά τους προσεχείς μήνες και πάντως όχι σε βάρος της νέας πλειοψηφίας. Ελλείψη χρημάτων, κινήτρων αλλά και ακροατηρίου οι μιντιακές προσπάθειες στήριξης της προηγούμενης κατάστασης θα συναντήσουν σοβαρές δυσκολίες – τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους».