ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης

 

 

Από το απόγευμα της Παρασκευής διεξάγεται στο εθνικό κοινοβούλιο μια σημαντικότατη διαδικασία όπως αυτή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας μαζί με 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά του Υπουργού Οικονομικών της ΝΔ Χ. Σταϊκούρα.

Οι λόγοι της πρότασης δυσπιστίας κατά μέλους της Κυβέρνησης, έχουν να κάνουν με το κατάπτυστο νομοσχέδιο του νέου πτωχευτικού κώδικα αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρώτη κατοικία, κυριολεκτικά στον δρόμο!

Για τη δημόσια τηλεόραση, η κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία προβλήθηκε ως τελευταίο θέμα στα 30 δευτερόλεπτα πριν από τα αθλητικά…

Όσο για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, η πρόταση δυσπιστίας δεν έγινε καν θέμα συζήτησης.

Στον αντίποδα, ο Πρωθυπουργός πολύ πονηρά επέλεξε να διατηρήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως έχει προκειμένου να μην πάρει επιπρόσθετες επικοινωνιακές διαστάσεις το όλο θέμα, ειδικά στην περίπτωση που ο ίδιος μετέτρεπε (αυτή) σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης υπέρ της Κυβέρνησης.

Με τη βοήθεια λοιπόν των καναλαρχών, η είδηση θάφτηκε στους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και για τη δημόσια ΕΡΤ ήταν τελευταίο θέμα πριν τις αθλητικές ειδήσεις.

Προφανώς, ο Αλ. Τσίπρας σε μια τέτοια θαμμένη επικοινωνιακά συζήτηση δεν δύναται να αποκομίσει ιδιαίτερα οφέλη για τους πολίτες.

Οι τελευταίοι έχουν πλήρη άγνοια των όσων διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο, σε ένα μιντιακό καθεστώς παραπληροφόρησης κι απόκρυψης των ειδήσεων ανάλογο δηλαδή με του Όρμπαν στην Ουγγαρία!

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, αναμφίβολα οι δημοσιογράφοι υφίστανται πιέσεις από διάφορα κέντρα εξουσίας που επιθυμούν τον (πολιτικό) αφανισμό του τέως Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, έχοντας ως αποτέλεσμα την απουσία αντικειμενικής ενημέρωσης στα κανάλια.

Βλέπετε, η προηγούμενη Κυβέρνηση “ανάγκασε” τους καναλάρχες βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη…ούτως ώστε να είναι νόμιμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας, με κανονική άδεια λειτουργίας κι αυτό παραμένει ασυγχώρητο για όσους πλήρωσαν βέβαια.

Συνεπώς, κατ’εμέ, δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας (σε πρώτη φάση) εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά της στον δεξιό Πρόεδρο της δημόσιας ΕΡΤ, αναφορικά με τα 30 δευτερόλεπτα καθημερινής προβολής για το 2ο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα.

Φιλόλογος, ειδικός παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σερρών, μέλος Roseband Socialists.