ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Και την Ακρόπολη, βρε άθλιοι;

 

Όταν πρωτοείδα τη φωτογραφία της τσιμεντωμένης Ακρόπολης, ήμουν σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο ακραίο fake news. Άρχισα να ψάχνω, να διασταυρώνω την είδηση, και ταυτόχρονα με διαπερνούσε αυτή η ανατριχίλα που δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε πότε ούτε πώς έρχεται στο σώμα.

Δε χρειάζεται να είσαι αρχαιολόγος. Δε χρειάζεται να είσαι λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Δε χρειάζεται να είσαι «ειδικός». Αρκεί να ζεις σε αυτόν τον τόπο, να ανασαίνεις τα αρώματά του, για να λυγίσεις μπροστά στο θέαμα της τσιμεντωμένης Ακρόπολης, του μπετού πάνω στην πέτρα, του βιασμένου πολιτιστικού τοπίου ενός από τα σημαντικότερα μνημεία – ταυτότητες του πλανήτη.

Δε χρειάζεται να κάνεις υποθέσεις, αρκεί να ξέρεις πώς λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση για να καταλάβεις τι έχει συμβεί: Το έργο ήταν η κατασκευή διόδων για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Ακρόπολη.

Ειδικές οδοί για ΑΜΕΑ υπάρχουν σε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου, με μελέτη, με πρόνοια, με πλήρη εναρμόνιση προς το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Όμως αυτοί εδώ οι απατεώνες ανέθεσαν το έργο σε κάποιον δικό τους τσιμεντά, όπως ανέθεσαν τις υπερμεγέθεις μάσκες και τα σκόιλ ελικικού!

Οι άρπαγες. Η κυβέρνηση της ασυδοσίας και της μπίζνας. Οι άθλιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα και ήρθαν να ξανακάνουν τις δουλίτσες τους ύστερα από λύσσα τεσσάρων χρόνων.

Φάτε από παντού. Φάτε από τις σχολικές μάσκες. Φάτε από τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Φάτε από τις ζαρντινιέρες και τα φυτά του μεγάλου περίπατου. Φάτε από τα κανάλια και τις κολεγιές με τους ιδιοκτήτες τους. Φάτε από τα υπουργεία και τους «απτυχίωτους» που διορίσατε. Φάτε από τα πλοία, τα τρένα, τα αεροπλάνα, φάτε από την πανδημία, φάτε από τις φρεγάτες, φάτε μέχρι να σκάσετε. Αλλά όχι και από την Ακρόπολη, βρε άθλιοι. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Έπιασε όμως ο περονόσπορος της οικογένειας Μητσοτάκη.